Rosa trio!

Hva med en rosa trio nå som vi endelig er inne i sommermåneden juni? Tre ulike rosèviner, tre ulike land. Vi ser på Dal Nostro Giardino Piemonte Rosato 2019, Dom. de Cantarelle Triplette Côtes de Provence og Ramón Bilbao Rosado 2019!

Den første, den italienske, er produsert av Adrianivini og blenden er utvalgt i samarbeid med Soleras eget sommelier-team.
Druene (100% Barbera) kommer fra Monferrato-åssiden i Asti, kjerneområdet for Barbera-dyrking.
Vinstokkene har en snittalder på 30 år, noe som gir lavere, men til gjengjeld gir det druer rike på smak og karakter. Vinmarkene er syd/sydvestvendte og strekker seg i en åsside fra 250-400 m.o.h. Jordsmonnet er preget av kalkholdig leire og noe sand. Dette gir en god mineralitet samt en rik frukt.
Dal Nostro Giardino betyr \’fra vår hage\’, og det er det man lukter også! Frisk og innbydende aroma av røde bær, urter og blomster, bærhage rett og slett. Den er fruktig og syrefrisk med en del struktur, godt balansert.
En spennende rosèvin som ikke har lagt seg i den kjedelige «mainstream»-selen, passer godt til ulike retter med lyst kjøtt, grønnsaker, pizza og risotto.

Rosè nr. 2, vår eneste franskmann, kommer fra Domaine de Cantarelle og produsenten Elodie Dieudonne. De har 130 hektar med vinmark og Elodie Dieudonne, den kvinnelige eieren står på både ute i marken og nede i kjelleren. Hun har 15 års erfaring i vinbransjen og har stått frem og utmerket seg i en mannsdominert bransje.
Vinen er produsert på Grenache 30%, Cinsault 30% og Syrah 40% og har 12% alkohol.
Vinen har en frisk og fruktig aroma, god konsentrasjon, aromatisk med blomstertoner og rød frukt.
Den er saftig og fyldig med god frukt, lett sødme, urter og en tørr og lang utgang.
Et skikkelig godt eksempel på en god rosè fra Provence med en god pris! God alene, men passer godt til fisk, sjømat, salater og lyst kjøtt. Og du, denne kommer også i BiB!

Den siste vinen i trioen er en spanjol! I 1924 ble Bodega Ramòn Bilbao stiftet i Calle Las Cuevas i Haro, av Ramòn Bilbao, en mann som har solgt vin siden slutten av 1800-tallet og er en pioner innen vinlagring.  I 1966 dør den siste av etterkommerne til Ramòn uten arvinger og 1972 blir forretningen omgjort til et kooperativ. I dag er det familiebedriften Diego Zamora, S.A, en av Spanias største drikke-vareprodusent, som eier vinhuset.
Vinen er produsert på 90% Grenache og 10% Viura, 12.5% alkohol.
Jeg syns vinen har en aroma med litt «sting», moden frukt, røde bær, med sitrusblomster og krydder. Smaken er velbalansert, den starter litt crispy og har en myk og fyldig avslutning. En frisk og fin rosèvin som går godt til sommerens lette grillmat, prøv den til grønnsaker, hvitt kjøtt og fisk, evt. tapas!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: