Nye øl fra Nøgne Ø!

Nøgne Ø kommer stadig med nyheter, vi skal se på noen av de. Men vi skal også se på noen gode gamle favoritter, er du fan av en eller flere av de bør du virkelig kjøpe inn noen, hvis ikke kan de forsvinne…

Vi begynner med nyhetene:

Himla Humla (dagligvare) er en alkoholfri IPA. Flott og aromatisk, her lukter det humle lang vei, fruktig med hint av blomster og urter. Det er fruktig også på smak, mye humle, fint balansert sødme og bitterhet. Ett av de beste alkoholfri ølene jeg har smakt.

Nøgne Ø Inappropriate Gardening: Innbydende nese med lys malt, agurk, urter, gress, sitrus og hint av mynte. Den har et godt skum, god balanse, følger nesen, fin bitterhet i utgangen. Jeg var skeptisk til agurken da jeg ikke har vært særlig imponert over tidligere agurk øl, men denne satt meget godt.

Nøgne Ø Flotsam: Kompleks nese med rike aromaer av mørke bær, sjokolade, mokka, krydder, røstet malt, tørket frukt og brunt sukker. Den er meget rik på smak, kompleks og godt balansert, følger nesen og har en meget lang og flott utgang. Mye øl for pengene!

Nøgne Ø Jetsam: Kompleks nese med god og moden fruktighet, malt, krydder, karamell, hint av sitrus og hvit steinfrukt. Den er konsentrert på smak, fyldig og meget godt balansert. Rike toner av tørket frukt, kompleks og lang. Meget godt øl.

Disse klassikerne har gått ned i pris, og hvis du er glad i disse bør du kjøpe inn av de. Nøgne Ø selger nemlig hakket for lite av de, og vurderer å slutte å produsere de hvis salget ikke tar seg opp.

Nøgne Ø Pale Ale (Satt ned 24.4% fra 66 kr til 50) er som navnet tilsier en Pale ale, 6% alkohol. Den har en aroma av malt, humle, sitrus, urter og lett fruktpreg på nesen. I munnen er den fruktig med fint skum, fint preg av malt humle, godt balansert sødme og bitterhet, lang ettersmak. En godt balansert og klassisk Pale ale!

Nøgne Ø Tiger Tripel (Satt ned 21% fra 76 kroner til 60) er en øl i klosterstil på 9%. Den har et innbydende preg av lys malt på nesen, florale toner, krydder og hint av humle. Den er fyldig og frisk, godt skum, fin sødme og sitter godt i munnen. Ypperlig koseøl eller til lyst kjøtt og fisk.

Nøgne Ø Kriek of Telemark har blitt flyttet til basisutvalget og fortjener litt oppmerksomhet. Dette er altså en surøl med kirsebær for de som ikke er kjent med stilen, 6.5% alkohol. Ølet er fruktig på nesen, fint preg av kirsebær og annen rød frukt, sitrus, hint av malt og urter. Det er godt og fruktig, balansert med en deilig syre, godt skum, sitter godt og lenge i munnen. Flott surøl til en hyggelig pris, skikkelig sommerøl.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

<span>%d</span> bloggere like this: