To musserende nyheter fra Italia.

Baglietti Prosecco Extra Dry og Baglietti Spumante Rosé kom på vinmonopolet i mai, to utrolig flotte flasker!

Bak designet på de flotte flaskene står  Raimondo Sandri, og det må man si – de skiller seg virkelig ut! Vinhuset ligger i hjertet av Proseccoregionen i Italia, ca. en time fra Venezia, nærmere bestemt ved elvene Piave og Sile. Her ligger Anno Domino vinmarkene, og her har tradisjon og håndverk gått i arv i mange generasjoner, samtidig som at man har fulgt med på tiden.

Rosèen er økologisk og produsert på Merlot 50%, Raboso 50%, 11% alkohol og 13.5 g sukker. Den har et innbydende bærpreg på nesen, litt sukkertøy, florale hint og urter. Den er frisk og fruktig på smak, har en fin sødme/syre balanse, lett utgang.

Proseccoen er produsert på Glera 85%, Pinot Bianco 5%, Pinot Grigio 6% og Chardonnay 5%, 11% alkohol og 14 gram sukker. Den har en frisk og fruktig nese, typeriktig med eple, pære, sitrus, litt blomster og urter. Ren og fruktig smak, godt balanserende syre, frisk ettersmak.

Jeg har fått en tilbakemelding på at enkelte gjerne skulle ønske at nyhetene kom litt raskere ut på Vinhøna, dessverre er det sånn at det til enhver tid står viner i kø, og man kan ikke forvente at vinene kommer ut med en gang… Det er litt first come first served. Jeg har heller ikke lyst til å ha flere artikler per dag (sånn det kan bli før jul og påske), da jeg føler at vinene da ofte «drukner» hverandre litt, men kan selvfølgelig vurdere det hvis det er noe dere lesere ønsker… Hva tenker dere?

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: