Tre fra vakre Douro.

Jeg var jo nylig i vakre Douro i Portugal, og ble veldig glad i vinene der. De tørre altså, portvin var jeg allerede fan av. Gleden er derfor stor når jeg kan fortsette å smake og skrive om portugisiske perler her hjemme. Vi ser på nye årganger av Galharda Douro White og Galharda Douro Red, samt nyheten Galharda Douro Rosé 2018!

Det nydelige designet på flasken ligner på fliser på gamle og ærverdige bad, flott! Dette er motiver fra de historiske Azulejos, tradisjonelle portugisiske keramikkfliser.

Jeg finner dessverre ikke så mye om vinhuset på nett, annet enn at det er et enormt firma som står bak. Jeg legger derfor ut et bilde fra området vinen kommer fra i stedet!

Om vinene.
Hvitvinen er produsert på druene Côdega do Larinho 40%, Rabigato 20% og Viosinho 40%, 12.5% alkohol og under 1 gram sukker.
Vinen har en frisk og fruktig nese, aromatisk, floral, epler, fersken og sitrusfrukt. Den er fruktig og rund på smak, fin fedme og balanserende syre, lett og frisk, tørr utgang. Verd prisen.

Rosèvinen er produsert på Touriga Franca 40% og Touriga Nacional 60%), 13% alkohol og under 3 gram sukker. Vinen er fruktig på nesen med modne bær, rød frukt og hint av urter. Den er bærpreget med en fin sødme, lett syre og struktur, modent preg.

Rødvinen er produsert på Tinta Roriz 60% (eldre druestokker), Touriga Nacional 20% og Touriga Franca 20%, den har 13.5% alkohol og under 1 gram sukker. Vinen har et klassisk preg av Douro, mørke bær, skogsbær, litt urter og krydder. Den er saftig og leskende på smak, tørr, frisk og fin syre. Lett å like og drikke.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: