To lekre rosa viner!

I dag skal vi se på to lekre saker fra Provence, vinene fra Château Minuty har vært internasjonalt poplære i mange år – og det er lett å skjønne hvorfor!

Château Minuty ligger i Provence i Frankrike. Minutys historie går tilbake til 1930-årene da Gabriel Farnet overtok gården og det lille kapellet bygget under Napoleon III. På den tiden ble eiendommen kalt for «De l’Oratoire» som betyr nettopp «Fra kapellet». De eier i dag 65 hektar med vinstokker i Saint-Tropez-området og er en av de mest berømte produsentene av roséviner i Provence.
De dyrker også ca. 15 hektar i den nærliggende kommunen Ramatuelle. Det legges vekt på å dyrke jorda økologisk og noe av produksjonen oppfyller økologiske standarder, men de er ikke sertifisert per i dag.
Vinmarkene er i hovedsak plantet med lokale druesorter som reflekterer området best. Mesteparten består derfor av Grenache kjent for å være «kongen av rosé» og Tibouren som er typisk for Saint-Tropez. Rosévinen er i dag kjent over hele verden og Minuty Rosé har vært blant de bestselgende rosévinene i USA i årevis.


Man blir glad av rosa vin!

Minuty Prestige Rosé 2019 har vært i familiens portefølje i over 25 år og reflekterer kunnskapen hver generasjon har tatt til seg og utviklet videre områdets terroir og druetyper. Den er produsert på  Grenache 70%, Syrah 5%, Cinsault 20% og Tibouren 5%.
Vinen har en deilig og innbydende nese av hvit steinfrukt, blomstereng og hint av urter. Den er frisk og fruktig på smak, godt konsentrert, god syre og den sitter godt. Meget smakfull Provence.

Ch. Minuty M by Mina & Zosen 2019: Serien «M» er den klassiske stilen av rosé fra Provence. Limited Edition introduseres for tredje gang og det lages kun et begrenset antall flasker. I år er det et samarbeid mellom de to artistene Mina Hamad og Zosen Bandidoav fra Barcelona, som er opptatt av former og farger, og influenseren Georgina Panagopoulou. Vinen er produsert på Syrah 10%, Cinsault 40% og Grenache 50%.
Vinen har en frisk og fruktig nese, delikate røde bær, sitrus, florale toner og urter. Den er rund og lett og drikke, men har samtidig lett struktur som gjør den matvennlig. En frisk og fin rosè!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere like this: