Gota Azahar Escolha Vinho Verde 2018

15 km fra den portugisiske kysten og Atlanterhavet finner vi Azahar, produsenten av Gota Azahar Escolha Vinho Verde 2018.
Vi ser på en frisk sommervin og den første vinen fra Vinho Verde med betegnelsen Atlantic Coast Vineyard Wine:

Om produsenten:
Gota (betyr »en dråpe» på portugisisk), bringer historisk kjente vinområder til det internasjonale markedet. En dråpe av gangen.
Den positive utviklingen til portugisisk vin ble springbrettet for Gota Wine. Jakten etter vinmarker som forteller den lokale og personlige historien startet, og første vin ble lansert med årgang 2008.
Druer og most kjøpes fra små lokale vinbønder, som er en viktig del av grunnfilosofien til Gota. Resultatet er å bevare og verne om de lokale vinmarkene, fremme de lokale druetypene, samt gjenspeile hver regions unike landskap og terroir.
Moderne tilnærming på vinmakingen, for å frembringe drue- og jordsmonnskarakter. Gota lager viner fra de tradisjonelle vinområdene Vinho Verde, Douro, Dao, Tejo og Alentejo.

Om vinen.
Vinen er produsert på 60% Loureiro og 40% Pederna, den har ligget på bunnfallet sitt i sementtank før tapping og har 11.5% alkohol.

Vinen har en nese med gule og grønne epler, lime, sitrus, urter og hint av mineraler. Den er rund med god syre, lett fedme, elegant utgang som sitter godt. En frisk og fruktig sak til sommerens fisk og sjømat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..