Dominio do Bibei Lalama 2016

Dominio do Bibei Lalama 2016  hadde jeg nesten glemt da jeg smakte den nå i vår, det skal ikke skje igjen!

Om produsenten.

Javier Dominguez er født og oppvokst i dette avsidesliggende området i den nordøstre delen av Galicia hvor vinhuset ligger, han har satset alt han eier og har for å gjøre denne vingården til den fremste i området.
Dominio do Bibei så lyset i 1999, ved hjelp av Sara Pérez (Clos Martinet) og René Barbier Jr. (Clos Mogador) som rådgivende vinmakere fra Priorat.
Vinmarkene ligger i dalen Bibei, som er tørrere enn de andre dalene og langt mer krevende. Vinmarkene ligger særdeles bratt og er bygget opp på gamle terrasser som igjen er restaurert for hånd. Variasjonen i høyde ligger på 350 – 650 moh. Jordsmonnet domineres av skifer, granitt og leire.
Dominio do Bibei er i alt på 125 hektar, hvorpå 45 hektar består av plantet vinmark. Vinstokkene er i snitt 50 år, og det dyrkes røde druer som Mencía, Garnacha, Brancellao og Mouraton, hvite druer som Doña Blanca, Godello og Albariño.
Vineriet er bygget inn i terrenget som terrasser og er enkelt lagt opp slik at den naturlige elevasjonen og gravitasjonen hjelper til. I vinifikasjonen er det kun bruk av betong og gamle fat som i ‘gamle dager’. Alt arbeidet er biodynamisk for å ivareta druens og opprinnelsesstedets identitet.
Om vinen.
Druer fra tre vinmarker i 300-700 m.o.h., stokkene er mellom 18-100 år gamle. Håndplukkede druer hvor hver vinmark vinifiseres hver for seg. Druesammensetningen er som følger: 90% Mencia, 3% Garnacha, 3% Brancellao og 2% Mouraton.
13 måneder lagring på brukte franske fat, med påfølgende 7 måneder på 45HL store fat. Videre lagring på flaske i 16 mnd. Vinen har 13.5% alkohol.
Vinen har en fruktig nese med mørke bær, krydder, urter og hint av fat. Den er fruktig med god syre, gjennomgående god struktur, tør og lang utgang. En utrolig elegant kjøttvin til sommerens grillmat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..