To fra Hellas!

Nærmere bestemt den flotte øya Kreta som jeg var så heldig å få besøke i fjor. Lyrarakis Vilana og Lyrarakis Kotsifali kan være fine å ta en titt på nå som sommeren kanskje blir litt annerledes enn en hadde sett for seg, det er mye god reise i vin også.

Om produsenten.

På øya med over 4000 års vinhistorie, grunnla Lyrarakis-brødrene vingården tilbake i 1966. I dag, over 50 år etterpå er familien viden kjent for sitt fokus på lokale druer og terroirdrevne viner – og sitt nøysomme arbeid med å vise frem disse lokale druene som trives i Middelhavsøyas høyde.
Lyrarakis er kjent som familien som egenhendig reddet nærmest utdødde lokale druer som plyto, dafni og melissaki fra den sikre død.
Dette i en tid da alle andre fokuserte på internasjonale druer. I dag er de i besittelse av om lag 15 hektar plantet med disse lokale druene i kalkholdig jordsmonn, høyt oppe i Kretas fjell.
I tillegg har de gjennom et utstrakt samarbeid med flere lokale, små vinbønder også tilgang på høykvalitetsdruer. Kort og godt, en garantist for å videre bringe gamle, greske vintradisjoner.
Om vinen.
Hvitvinen er produsert på 100% Vilana, håndinnhøstet fra høytliggende vinmarker (500 moh). 12% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Den har en aroma av moden gul frukt, sitrus, florale toner, krydder og et mineralsk hint. Den er rund på smak, god syre, tørr med et fint krydderpreg, litt enkel men den sitter godt. Prøv til vegetarretter og lyst kjøtt.
Rødvinen er en 100% Kotsifali, også denne fra høytliggende vinmarker. 13% alkohol.
Mørke bær på nesen, florale toner, rød frukt og krydder. På smak en den fruktig med god syre og struktur, sitter godt. Denne er fin med lam, grillmat og pasta.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..