Twin Islands Sauvignon Blanc 2019

Det har blitt en del NZ Sauvignon Blanc i vår, og det er egentlig utrolig godt! En av de jeg likte godt var Twin Islands Sauvignon Blanc 2019, en meget sympatisk priset vin.

Om produsenten.
Nautilus Estate er et familieeid selskap, startet av Robert Hill Smith i 1985. Med tiden har de etablert seg blant de mest fremtredende Marlborough-produsenten, og rår i dag over betydelige vinmarksarealer i ulike deler av området.
Fra i begynnelsen å konsentrere seg om Marlboroughs signaturdrue, Sauvignon Blanc, produserer Nautilus i dag flotte Pinot Noir-viner samt viner på Chardonnay og Pinot Gris.
Ut over dette dyrker de små mengder Grüner Veltliner og Albarinho. De har to vinerier vegg i vegg. Det ene, bygget i 2000, er dedikert til Pinot Noir, og det andre, bygget i 2006, benyttes til produksjon av hvite viner.
I tillegg til at Nautilus Estate eier 5 forskjellige vinmarksområder, kjøper de også frukt fra 6 utvalgte druedyrkere som de har langvarige kontrakter med. Man kombinerer moderne teknikker og klassiske «Old world» vinmakingstradisjoner i jakten på de beste vinene.

Om vinen.
Vinen er en ren Sauvignon Blanc, den har vært produsert av vinhuset siden 1992. Druene fra ulike parseller blir vinifisert hver for seg, før juicen lagres på bunnfall i 6 måneder og blendes.

Vinen har en frisk og fruktig nese, lime, sitrus, grønne toner, urter og florale toner. Den er rik på smak, saftig og fin fylde, lette men behagelige bittertoner i en godt balansert utgang. Som sagt, et godt kjøp, ypperlig til sommerens vegetarmat og sjømat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..