Maias Tinto 2017

Maias Tinto 2017 er ny på Vinmonopolet, det begynner å dra seg til med spennende portugisere nå som ikke er portvin, er dere ikke enige?

Om produsenten.
Quinta Das Maias’ historie strekker seg tilbake til 1890-tallet og ligger i Portugals eldste og største naturreservat, Serra da Estrela – Portugals største fjellområde, der du også finner landets høyeste fjell Torre (1993 moh). Eiendommen har vært sertifisert økologisk siden 2012.

I dag er eiendommen beplantet med 25 hektar (ha) vinmarker. 15ha ble plantet tidlig på 90-tallet, og ytterligere 10ha er plantet de siste 10 årene – alt plantet med lokale druetyper. Beitemark og skog omkranser de isolerte vinmarkene, som igjen omkranser den gamle gården. Quinta Das Maias var i 1996 de første i Dao som lanserte endrueviner, da med druene jaen og malvasia fina. De kan derfor anerkjennes for at mange av de lokale druene har fått et nytt liv, bidratt til mangfold, og gitt Dao en ny posisjon i markedet.
Om vinen.
Vinen er produsert på 40% Jaen, 30% Touriga Nacional, 20% Alfrocheiro Perto og 10% Tinta Barocca, ikke ligget på fat og den har 13% alkohol. Økologisk.
Vinen har en fruktig nese med mørke bær, skogsbær, hint av krydder og tørket frukt. Den er tørr og fruktig, rund og fint balansert og sitter godt. En konsentrert og fin portugiser. Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..