Dawn Patrol Rosé 2019

Dawn Patrol Rosé 2019 er en Sør-Afrikansk rosè, de har jeg faktisk ikke smakt så mange av enda. Men jeg er langt fra avskrekket etter denne!

Om produsenten.

Entreprenør. Vinmaker. Tobarnsmor. Og «selvsagt» surfer på fritiden – Trizanne Barnard representerer en »klassisk ung sørafrikansk vinmarkerhistorie»: utdannet i vitikultur og ønologi ved Stellenbosch Universitet, deretter noen år i utlandet (Australia, Portugal og Frankrike), samt bygd erfaring som vinmaker for etablerte sørafrikanske navn som Klein Constantia og Anwilka. Fra 2008 gikk hun solo med Trizanne Signature Wines – med fokus på viner fra kjølige områder av Sør-Afrika.
Den sørafrikanske vinscenen er unektelig fortsatt dominert av menn. Man finner riktignok stadig flere kvinnelige vinmakere, men det er enn så lenge langt mellom kvinner som Trizanne, som eier sitt eget brand fullt ut. Porteføljen hennes er et uttrykk for det diversifiserte Sør-Afrika – viner fra det kjølige området Elim og tørre, varme Swartland danner på mange måter ytterpunkter i vingeografien. Foruten vinene under eget navn, viser Trizanne også sitt talent som ‘blender’, med de rimeligere vinene i seriene Dawn Patrol og The Search.
Om vinen.
Den er produsert på 100% Cinsault fra 20 år gamle «bush vines» og har ligget 6 måneder på bunnfallet sitt. 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Vinen har en fruktig nese med røde bær, fruktig og innbydende, florale hint og urter. Den er fruktig og saftig, god syre, sitter godt. En tørr og matvennlig rosè!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..