Montresor Soave Classico 2019

Jeg har hatt litt dilla på Soave i det siste, det er skikkelig digge viner altså! Montresor Soave Classico 2019 er en typeriktig og fin Soave Classico.

Om produsenten.
Montresorfamilien har sine røtter fra Loire-dalen i Frankrike. Historien forteller at Greve Claude de Montresor hadde flere historiske viktige verv under kardinal Richelieu og deltok i politiske hendelser som spesialrådgiver til hertugen av d’Orleans, som var en fetter til kongen. I det 16. århundre flyttet en del av familien fra Chateau Montresor til Verona i Italia. Her kjøpte de opp landområder hvor de kultiverte vinranker. På midten av 1800-tallet begynte Giacomo Montresor å selge sin vin under familienavnet Montresor. Hans suksess og kunnskap, fra dyrking av druer, vinifikasjon og til selve distribusjonen, er blitt videreført gjennom de neste generasjonene fram til i dag. Montresor bruker kun naturlige midler og ingen bruk av kjemiske sprøytemidler eller plantevernmidler forekommer. De er innovative og har tatt i bruk ny teknologi både i vinmarkene og til selve vinproduksjonen.
I 2000 tok Montresor i bruk teknologi, som bl.a satelitter for å overvåke vinmarkene. Dette for å finne ut hvilke druer som egner seg best hvor, samt for å måle de ulike syrenivåene slik at innhøstingen foretas ved optimal modning.

Om vinen.
Montresor sin Soave Classico dyrkes i de historiske, tradisjonelle åsene der Soave opprinnelig først ble dyrket. Ren Soave DOC, som ikke har Classico i navnet, kommer fra et større område utenfor Classico området som også strekker seg utover de flate områdene i dalen. Den er selvfølgelig en ren Garganega, 12.5% alkohol, 3 gram sukker per liter.

Fin nese med gul frukt, florale toner, sitrus og et lett krydderpreg. Rund med en fin fedme, god syre, lett krydret og sitter godt. Nydelig til alle lette italienske retter, salater og lyst kjøtt. Godt kjøp.

Produktet er tilsendt

2 kommentarer om “Montresor Soave Classico 2019

  1. Hei, den er lett og fruktig passer til reke på våren og jordbær til høsten – nordisk kosthold. Lett, frisk og smart passer veldig godt oss spreke å lette i Norden.

    Merkelig negative vurderinger i Apretiff, DN, Børsen og Dagens Industri, som satser på dyrere og mer fetende drikke til en høyere pris.

    Lett god og frylindt vin, som passer oss 😉👍

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..