To fra Sør Afrika!

Vi blåser i gang juli med to flotte musserende viner fra Sør Afrika, hvor den ene ble flyttet opp i basisutvalget i mai! Vi tar en kikk på Pongrácz Rosé og Pongrácz!

Under andre verdenskrig, etter å ha blitt uteksamineret fra ungarske Academy for Agriculture i 1944, sluttet Desiderius Pongrácz seg til den ungarske arméen istedet for å vende tilbake til familien.
Straks etter at Ungarn hadde gitt opp i krigen, ble Desiderius tatt til fange av russerne og i nesten 10 år var han fange i Siberia.
Krigen tok slutt og han fløy til Namibia og fant senere arbeid i Stellenbosch i Sør-Afrika.
I 1963 ble han ansatt ved et forskningsinstitutt og i tiden etter tok han en Master of Science of Agriculture ved University of Stellenbosch.
I 1973 ble han Chief Viticulture Adviser ved Distillers Corporation.
I sine 20 år i vinbransjen skrev han blant annet et antall bøker om vitikultur. Han ble en ansett mann med et intellekt, kunnskap og visjoner som utfordret den Sør-Afrikanske industrien, men også utviklet den til det positive.
Han jobbet mangtallige år med agrikultur og vitikultur, og med hans innovative visjoner og enorme kunnskap ble han en viktig del i utviklingen av Sør Afrika som vinland. Han var blant annet delaktig i å ta inn og sprede kjente druer som Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon Blanc. Han mistet dessverre livet som 61 åring i forbindelse med en bilulykke, men vinene lever heldigvis videre.

Vinene er produsert på champagnemetoden, dvs. andregangsgjæring på flaske.
Druene til rosèen er 60 % Pinot Noir og 40 % Chardonnay og den er flaskelagret i 3 måneder før salg. 12% alkohol og 9.4 gram sukker.
Vinen har en tiltalende nese av modne røde bær, mørk frukt, litt jordlige toner med hint av toast. Den er frisk, god mousse, fyldig med god frukt, meget godt balansert og lang, tørr ettersmak.

I den hvite er det brukt samme druesammensetning, men da forskjellig lengde med skallkontakt (som gir rosèen farge). Den har ligget 2 år på bunnfall og 3 måneder med flaskelagring. 12.5% alkohol og 8.4 gram sukker. Vinen har en fin nese med toner av epler, sitrus, florale toner og brød. Den er fyldig og fruktig, godt skum, fin syre, sitter godt og tørt. En spennende musserende vin. Godt kjøp.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..