Spesial: Nye øl fra Nøgne Ø.

Jeg drister meg til to artikler i dag i anledning slippet til Nøgne Ø! Disse godsakene har nemlig landet på vinmonopolet i dag, og jeg regner med at en del blir revet bort ganske fort.

Det har vært en del diskusjon om at Hansa Borg har kjøpt seg opp til 100% av aksjene i Nøgne rundt om kring de siste ukene, men det velger jeg å holde meg utenfor. Det er mange som ikke forstår økonomien bak et bryggeri og jeg har full tro på at Nøgne Ø fortsetter å lage flott håndverksøl uansett, det er nemlig ikke kostnadsfri øl de produserer… Det passer derfor godt å starte med de mest eksklusive ølene som kom på polet i dag…

Nøgne Ø Thickets & Thorns Blackberry Reserve (6%) er en flamsk rød, gjæret med villgjær og bakterier i 3 år, for så ettergjæret ett år på fat med bjørnebær. Ølet har en innbydende og fruktig nese, aromatiske toner av bjørnebær, sitrus, hint av fat. Det er fyldig og godt balansert på smak, fruktig med en god syrlighet, lang ettersmak. Et meget flott øl man kan sitte å nyte lenge.

Nøgne Ø Warping Dead Water Kriek Reserve (9%) er et lyst øl villgjæret på eikefat i fire år, for så ytterligere halvannet år på ståltank med danske kirsebær. Det lukter deilige kirsebær, rød frukt, sitrus med et lett hint av fat. Det er godt balansert på smak med god frukt og syrlighet, komplekse toner som sitter i munnen lenge, lang og deilig utgang. Dette kan man nyte en lang sommerkveld og natt, meget flott kriek.

Nøgne Ø Terje Lettbeint IPA (5.5%) er et samarbeidsøl med Apotekergaarden, produsert for å feire samarbeidet med de i mange år samt Apotekergaardens 10-års jubileum. Ølet har en deilig og innbydende humlearoma, tropisk frukt, lyst malt, sitrus og florale toner. Det er friskt og lett på smak, godt skum og fin bitterhet. Et forfriskende og lettbeint øl for humleelskerne, godt kjøp!

Nøgne Ø Rabarbra Blonde (5%) er et comeback fra 2015, det er en belgisk blonde brygget med rabarbra. Det lukter friskt av rød frukt, rabarbra, sitrus, lys malt, hint av humle. Det er hazy og fruktig, friskt preg av rabarbra, pen bitterhet og en frisk utgang. Et spennende matøl til sjømat, salater og grønnsaker!
Holmens Utepils (5.2%) er resultatet av premien til Norbryggs store hjemmebryggerkonkurranse, hvor Kurt Haugen i fjor gikk av med seieren med sin utepils. Det er frisk og typeriktig på nesen, litt sitrus, florale toner og hint av hvete. Det er godt balansert på smak med godt skum, friskt og lett, allsidig og fint. Ypperlig sommerlager.

Nøgne Ø Command and Conquer TDHNEIIPA (10%) er en massiv Triple Dry Hopped New England Imperial India Pale Ale, jeg digger det når bryggeriene tør å slippe seg løs med humlene… Ølet har en meget innbydende og intens nese med masse humle, tropisk frukt, blomster, sitrus. Det er fyldig, godt skum, flott bitterhet, holder alkoholen meget godt og har et lett krydderpreg. En utrolig flott øl som bør glede selv den mest humleglade, deilig i sofaen på sommerdagene med regn. løp og kjøp!

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..