Twee Jonge Gezellen Krone Rosé Brut 2018

Twee Jonge Gezellen Krone Rosé Brut 2018 er en av mainyheten jeg syns er litt artig, jeg syns rett og slett det er litt moro å smake musserende viner lagd på den tradisjonelle metoden (tidl. champagnemetoden) fra andre steder enn Champagne, det er mye gode bobler der ute!

Om produsenten.
Vingården, – Twee Jonge Gezellen, grunnlagt i 1710 – ligger i byen Tulbagh, ca. 125 km utenfor Cape Town, og er den nest eldste familieeide vineiendom i Sør-Afrika. Vinmarkene, som ligger i det nordvestre hjørnet av dalen, strekker seg oppover de østvendte skråningene av Saron Peak Mountain, mens selve kjelleren ligger ved foten av fjellet.
Fra tidlig vår til midtsommer skjermer fjellene for den nådeløse vinden som feier over Cape-området. Et typisk middelhavsklima med varme somre og kjølige, fuktige vintre råder her.
Jordsmonnet er rikt på kalkstein og her dyrkes Chardonnay og Pinot Noir på Sør-Afrikas beste Methode Cap Classique.
Den 50 ha store vingården Twee Jonge Gezellen er drevet av eier og vinmaker Nicky Krone sammen med brødrene Matthew og Luke Krone.
Krone-familien er regnet for å være pionerer innen fremstilling av musserende viner.
Allerede i 1950 innførte de kaldgjæring og var dermed de første i verden som brukte denne teknikken til å fremstille musserende vin. Druene høstes for hånd tidlig på morgenen og kun den beste delen av druemosten brukes. Vinen er laget etter tradisjonell metode der annengangs gjæring foregår i flasken. Rémuage og dégorgement utføres for hånd på samme måte som i Champagne.

Om vinen.
Vinen er produsert på 85% Pinot Noir og 15% Chardonnay, laget på samme metode som champagne, ligget 24 måneder på bunnfall, har 11% alkohol og 5 gram sukker.

Innbydende nese med mørke bær, skogsbær, sitrus, florale hint og urter. Den er tørr med god syre, bærpreget, sitter godt med en medium lang utgang! Deilig vin til spekemat, røkelaks og fingermat.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..