Gini Soave Classico Vino Biologico 2019

I dag skal vi se på en økologisk perle fra Italia, fra en av mine favoritter når det kommer til italienske hvitvinsregioner, nemlig Gini Soave Classico Vino Biologico 2019!

Om produsenten.
Gini holder til i selve hjertet av Soave Classico-området, i Monteforte.
Historien strekker seg faktisk helt tilbake til 1500-tallet. I dag eier og dyrker familien 35 hektar med Garganega vinmarker.De har valgt å ivareta de gamle Garganega-vinstokkene som har utviklet seg og vokst til full modenhet, med en gjennomsnittsalder på 80 år.
De arbeider med veldig lave uttak per hektar, noe man kan kjenne på den smaksrike og unike kvaliteten som familien produserer. Oppmerksomheten er viet til å uttrykke karakteren i de ulike jordsmonnene, og i følge familien er det her magien starter. Ingenting overlates til tilfeldigheten, vinmarkene ser helt fantastiske ut og det jobbes hardt for å opprettholde det pene arbeidet som blir lagt ned.
Produsenten produserer sine Soave viner utelukkende med 100% Garganega, selv om mange i området blander inn andre druesorter for å kompensere. Familien har alltid hatt en økologisk tilnærming, med respekt for miljøet og tradisjonene til deres forfedre (Deres første vinifikasjon, uten sulfitter, i 1985 var revolusjonerende.). Gini ble sertifisert økologisk fra og med årgang 2016.
Vingården drives i dag av søsknene Sandro, Claudio og Marta. Med hjelp av sønnen til Sandro, Matteo Gini, jobber de alle hardt med å beholde en god balanse mellom tradisjon og innovasjon.

Om vinen.
Druen er Garganega og vinen har fått ligge 6 måneder på bunnfallet sitt og kose seg. Den har 12% alkohol og under 3 gram sukker per liter.

Fin og typeriktig aroma av gule frukter, florale toner, hvit steinfrukt, hint av mineraler. Den er fyldig med god frukt og syre, sitter godt og lenge med en lett struktur. En flott Soave til en meget god pris!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..