Garnacha fra to ulike terroir.

Jeg syns det er utrolig moro å smake samme drue fra ulike terroir, da lærer man mye om hva jordsmonn og klima har å si for en vin. Det kan man absolutt si om Proyecto Garnachas de España Salvaje del Moncayo 2017 og Proyecto Garnachas de España La Garnatxa Fosca del Priorat 2018 (ute i ny årgang). (Det finnes enda to viner til i samme serie for de som skulle være interessert i å prøve 4 forskjellige)

De som står bak vinene er Grupo Vintae som holder til i den spanske vinregionen Ribera del Duero (DO). De satser på vinhus som driver tradisjonelt og som viser terroir og det er de som har lagd dette lille prosjektet som får frem vinnerden i meg hvert fall. Ansvarlig for Proyecto Garnaches de Espana er den unge vinmakeren Raul Acho, han finner gamle Garnacha-vinmarker i forskjellige områder Spania som har stort potensiale. Et morsomt prosjekt å smake og ikke minst viktig for å få fokus på denne viktige spanske druen.

Jeg liker også godt at de har visualisert for folk hvor vinen kommer fra med kartene bak på flaskene, det gjør det lettere å forstå om man ikke har regionene memorert i hodet!

Salvaje del Moncayo kommer fra Ribera del Queiles i Aragon, sør for Bilbao og vest for Barcelona. Vinstokkene er ca 50 år gamle, økologisk men ikke sertifisert og den har ligget 5 måneder på fat.
Vinen har en fin aroma av skogsbær, mørke bær, lett krydder, pepper og hint av fat. Den er fruktig med god fylde, friske toner og god syre, krydret lakris, fin struktur og en lang ettersmak. En utrolig likandes vin nå på høsten, deilig alene og til ulike kjøttretter. Godt kjøp.

La Garnatxa Fosca del Priorat kommer fra Priorat, en region som ligger under Catalonia (Barcelona). Vinstokkene er ca 60 år gamle og den har ligget 3-4 måneder på fat.
Vinen er intens på nesen med mørke bær, kirsebær, bringebær, krydder, litt trekrydder og fat. Den er kompleks på smak, fruktig med god syre, kirsebær, krydder, har god struktur og en lang ettersmak. En kraftfull og fin vin, drikk til kraftige kjøttretter, denne trenger fett og krydder. Meget god Priorat, godt kjøp.

Produktene er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..