To fra Toro.

Høsten kommer, enten vi vil eller ikke. Det positive med det er at man kan begynne å snuse litt på kraftige, mørke høstviner igjen! (Disse går godt til grillmaten også altså, regner med at vi fortsatt har minst en måned til med godt vær) Disse to vinene fra Toro i Spania er verd en liten kikk, de er ute i ny årgang!

Disse to vinene er en del av en linje med tre viner: El Picaro, El Recio og El Viejo har veldig kule etiketter som de fleste finner spennende, man vil gerne vite historien bak. Likevel er det innholdet som er mest interessant.
Alle tre gir hver sitt uttrykk for tinta de toro, eller tempranillo om du vil: El Picaro (den yngste) er lett å drikke, sjarmerende og frisk, El Recio som er litt eldre har mer kompleksitet og tyngde, mens El Viejo den eldste er rik og kraftfull. Alle kommer fra relativt gamle vinmarker, vinmarkene ble nemlig ikke rammet av Phylloxera-lusen, noe som gjør at de i dag lager disse vinene på druer fra vinmarker som er 90-100 år gamle!
Det er vinmaker Raul Acha som tår bak disse vinene, han jobber hos Matsu, et bodega som er en del av Vintae gruppen i Spania. Han dyrker druene til vinene biodynamisk og unngår all filtrering – slik at konsumenten skal få den hele og fulle smaken.

Matsu El Picaro 2019 et fint preg av mørke bær, skogsbær, krydder og jordlige toner. Den er saftig med god syre, fin fruktighet og en lett og god struktur. Sitter relativt lenge med mørk frukt, urter og hint av vanilje.

Matsu El Recio 2017 er preget av moden mørk frukt på nesen, skogsbær, jordlige toner, krydder og vanilje. Den er fruktig og rik på mørk bærfrukt, saftig, god fylde og konsentrasjon, lang ettersmak med hint av mokka.

Alle vinene passer godt til høstens mat, storfe, lam vilt osv. og alle kommer i magnumflaske om du skulle servere den til flere.

Produktene er tilsendt

2 kommentarer om “To fra Toro.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..