Flotte viner fra Chile!

I dag ser vi på noen fine viner fra Chile, vinhuset Cono sur ble kåret til ett av de mest likte vinbrandene i 2018 av Drinks International! Der har de selskap av 49 andre brands (for eksempel Château Lafite) som også har blitt kåret av en jury av ulike vinfolk, som Master of Wine, sommelierer, journalister og importører. Vinene er nå ute i ny årgang og fresh design!

Vinhuset ble etablert i 1993 med mål om å produsere kvalitetsviner som viser hva en vin fra Chile virkelig kan være. De har blandet modere teknologi med gamle tradisjoner og man kan trykt si at de har lykkes, de er faktisk en av verdens største pinot noir produsenter!
Hjørnesteinen i firmaet er innovasjon kombinert med respekt for naturen og de er representert i 10 daler i Chile og har derfor mulighet til å produsere helt ulike chilenske viner! (Fun fact: etikettene er lagd på resirkulert papir)
Mange kjenner igjen vinhuset på grunn av den ikoniske sykkelen som har blitt et symbol for de ansatte, den representerer dedikasjonen deres til både utvikling av vinmarkene og respekten for naturen. Bicicleta-vinene er lagd fruktige og skal være lettdrikkelige varianter av de forskjellige drueartene vinhusene kan tilby.

Cono Sur Bicicleta Gewürztraminer 2019: Vinen har en spennende og fruktig aroma, aromatisk moden frukt, blomster, tropisk frukt og krydder. Man kjenner hvilken drue man har med å gjøre, den er ganske like den europeiske varianten men med et anslag av tropisk mer syrlig frukt. Fruktig og fin på smak, balansert og kombinerer sødme og syre på en elegant måte.

Cono Sur Pinot Noir 2018: Vinen har en fruktig aroma med krydder og lakrispreg. Saftig med preg av røde bær, jordbær og bringebær, urter og lakris. En lett og frisk pinot noir! Et hot tips: prøv den med John Bulow lakriskuler med sjokolade! Ellers går den godt til ulike kjøttretter.

Cono Sur Bicicleta Pinot Noir Rosé 2019: Røde bær, kirsebær, lett krydder og florale toner  på nesen. Den er frisk og fruktig, et lett modent smaksbilde, lett syre og en tørr utgang. Fin til både fisk og lyst kjøtt.

Alle vinene har en meget god pris og er absolutt verd prisen og helst litt til!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..