Allegrini Palazzo della Torre 2016

Allegrini er en av mine favorittprodusenter i nord-Italia, faktisk har Marilisa selv invitert meg på besøk, men jeg har ikke fått det til enda. Uansett, enn så lenge koser jeg meg med vinene hennes, Allegrini Palazzo della Torre 2016 er et supert valg nå i høst (samt til grillmaten), den kom i testutvalget i juli.

Om produsenten.
Allegrini er blant de mest kvalitetsbevisste vinprodusentene i Veneto. Det er kombinasjonen av tradisjon og innovasjon som har gjort Allegrini til en ledestjerne innen italiensk vin.
Enkeltvinmarksvinene La Poja, La Grola og Palazzo della Torre høster hvert år lovord fra vinskribentene, mens deres Amarone, Valpolicella og Soave viser at Allegrini også behersker områdets tradisjonelle vinstiler.
Vingården så dagens lys på 1600-tallet, og har siden starten vært anerkjent som en av områdets beste vingårder, midt i hjertet av Valpolicella Classico.
I dag ledes familieprodusenten av søsknene Marilisa og Franco Allegrini (6. generasjon) og de eier mer enn 150 HA med vinmark i Valpolicella. Franco er vinmaker mens Marilisa har ansvaret for markedsføring og PR.
Med sitt fokus på kvalitet fortsetter de å fascinere vinverdenen med sine elegante og originale viner. Det var imidlertid deres far, Giovanni Allegrini, som startet kvalitetslinjen sammen med ønologen Franceschetti på 1960-tallet.
Vinene fra den tiden regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.
Allegrini mottok utmerkelsen «Winery of the Year 2016» av Gambero Rosso.
I tillegg til merkevaren Allegrini eier de også Corte Giara (Veneto) og to vingårder i Toscana; Poggio al Tesoro i Bolgheri og San Polo i Montalcino.

Om vinen.
Palazzo della Torre er en enkeltvinmark som omkranser Allegrinis Villa della Torre i Fumane di Valpolicella. Der har de drøye 40 hektar med vinmark og noen av vinrankene er plantet så tidlig som 1962. Jordsmonnet er variert, men består hovedsakelig av leire og kalk. Druene i dagens vin er 40% Corvina Veronese, 30% Corvinone, 25% Rondinella og 5% Sangiovese, den har fått 15-18 måneder på annengangsbrukte, franske barriques (medium toasted). Deretter syv måneders modning på flaske før lansering.

Vinen har en innbydende og elegant aroma av mørk frukt, røde bær, kirsebær hint av fat og krydder. Den er kompleks og fruktig på smak, lett rustikk preg, moden frukt, god syre, sitter godt og lenge.
En elegant veneter som passer godt til italienske klassikere som pizza, pasta, risotto osv. men også til kjøttretter, lam og vilt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..