Frey Pinot Noir Rosé 2019

Frey Pinot Noir Rosé 2019 kom som en mainyhet, og det er ikke ofte at en hel BiB med rosè forsvinner så fort som denne gjorde…
Om produsenten. 
Vingården Frey ligger i hjertet av landsbyen Ober-Flörsheim, ved den sørlige grensen til det velkjente Rheinhessen-området. Her i tysklands største vinområde er det perfekte forhold for dyrking av topp vindruer, som igjen gir førsteklasses viner. De 100% økologisk dyrkede druene kommer fra ulike jordsmonn og mikroklimaer. Mellom Biebelnheim i nord og Ober-Flörsheim i sør ligger Freys vingårder spredt over et område på 20 km. Massive kalksteiner oppstod i tertiær-tiden, og la grunnlaget for terroiret. Mineralske Rieslinger samt kremete og delikate Pinot-druer vokser på sand-, leire- og kalksteinsholdig jord. Cabernet Sauvignon og Merlot er plantet på grus- og løssholdig jord.Vingården Freys historie går tilbake til det 18. århundre. I dag dyrkes det vindruer på 32 ha og det produserer ca 15.000 kasser vin årlig.
Philipp og Christopher Frey, samt deres far Stefan, er ansvarlige for hele driften av vingården. Både Philipp og Christopher studerte vinkultur og enologi ved Geisenheim Universitet, som er kjent over hele verden for å være en av de ledende enolog-institusjoner. Praksisplasser hos Vérité i Sonoma Ca. og ved Battenfeld-Spanier i Hohen-Sülzen / Rhh. forberedte dem godt før de ble en del av driften til vingården.

Om vinen.
De økologiske Pinot Noir druene til denne vinen kommer fra forskjellige vinmarker som tilhører familien Frey. Vinrankene har en gjennomsittsalder på 12 år. Jordsmonnet er mye sand med en høy andel av kalksten. 60% av vinen har ^blødd^» før gjæringen, resterende 40% av vinen har hele klasene blitt presset samtidig. Alle druene er håndplukket. Gjæringsprosessen tok mellom 14-18 dager på 16-18°C og kun i ståltanker. Ca halparten har gjennomgått malolaktisk gjæring. 12% alkohol og ca. 4 gram sukker per liter.
Vinen har en delikat nese med røde og mørke bær, krydder, noe urter, hvit steinfrukt og florale toner. Den er bløt og behagelig i munnen, fin frukt og god syre og en lett struktur, noe bitt i en ganske lang utgang. En god drikkevin, passer til mye forskjellig mat. En bra rosè BiB!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..