Deilig fransk trio.

I dag ser vi på en deilig og frisk trio, super til all den lettere sjømaten, grønnsakene og lyse kjøttet som frister nå etter masse tung grillmat! En flott Petit Chablis i sommerdrakt fra William Fèvre; William Fèvre Petit Chablis 2018, en Sauvignon Blanc, Henri Bourgeois Petit Bourgeois Sauvignon 2019, og en fin rosè, Henri Bourgeois Petit Bourgeois Rosé de Pinot Noir 2019, fra Henri Bourgeois.

Vi begynner med vår venn i sommerdrakt: Chablis har blitt superpopulært i Norge og det er ikke så rart. Både Grand Cru, Premier Cru og Petit Chablis har egenskaper andre viner bare kan drømme om.
Jordsmonnet i Chablisregionen er preget av fossiler og det er det som gir den friske vinen den karakteristiske mineraliteten.
Dette kan William Fèvre å utnytte, han har produsert fantastiske viner fra dette området siden 1959! Produsenten er en av de største i Chablis og eier vinmarker av alle de tre overnevnte appellasjonene. Vinen er selvfølgelig produsert på Chardonnay og druene kommer fra den 7.5 hektar store vinmarken i Petit Chablis, rett over Chablis Grand Cru.
Den er lagret i 8-10 måneder på ståltank for å bevare friskheten og frukten.
Vinen har en frisk aroma, fruktig og floral med fint mineralpreg. Parfymerte toner av eple, acasieblomster, sitrus og hint av urter. Den er fyldig på smak, har et ungt preg av eple og sitrus, god syre og lang ettersmak. En meget bra Petit Chablis til en god pris. (Finnes også i BiB)

Familien Bourgeois har produsert vin i Sancerre regionen i Frankrike i 10 generasjoner, men det var Henri Bourgeois som tok steget med å virkelig satse på vin og utvikle repertoaret på 50-tallet. Han kjøpte opp nye vinmarker i ukjente områder og etablerte seg raskt som en innovativ vinmaker, og suksessen vitner om kvaliteten han klarte å få frem fra disse til da ukjente områdene.

Rosèvinen er en ren Pinot Noir, den har 12.5% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Vinen har en delikat nese med mørke og røde bær, florale hint, urter og noe krydder. Den er fyldig med god syre, fruktig og fin, lett struktur i en lang utgang. Godt kjøp, smakfull og fin rosè som sitter godt!

Bourgeois Sauvignon er som navnet tilsier produsert på 100% Sauvignon Blanc, 12.5% alkohol og tilnærmet uten sukker. Vinen er aromatisk med fruktige toner, epler, sitrus og blomster. Den er rund og fruktig, god syre, typeriktig og ren frukt, ligger godt i munnen. Perfekt til asparges!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..