Opland Small Batch Bourbon Casks

Jeg regner med at det nytes en del deilige kjøttretter rundt om det ganske land nå det nærmer seg høst, både storfe, lam og vilt. Personlig syns jeg det er godt med en avec etter kraftige måltider, og nyheten fra i fjor, Opland Small Batch Bourbon Casks er ypperlig både til desserten og etter.

Vi ser først kort på den originale Gammel Opland: Gammel Opland Aquavit er fremstilt etter en originalresept fra Oplandske Spritfabrikk, etablert i Christiania i 1891. Akevitten har en gyllen farge og et solid fatpreg etter lang lagring på gamle sherryfat. Den lange lagringen, 26 til 28 måneder, har fjernet den noe rå spritsmaken en finner selv i høyrektifisert sprit. Vaniljetonene fra fatet går godt sammen mot kryddertoner fra karve, koriander og anis.
Så til dagens nyhet: Denne spesiallanseringen er et resultatet av en helt spesiell modningsprosess. I basen ligger Gammel Opland som har fått lov å ligge 4 år på Oloroso sherryfat, deretter 2 år på amerikanske bourbon fat, den har altså fått totalt 6 år på baken før lansering!

Den har en kompleks og innbydende nese, her får man det ypperste av fatpreg, fruktige toner av kokos og vanilje. Den er kompleks også på smak, fyldige elementer fra bourbonfatet, integrerte krydder og en lang ettersmak. En skikkelig elegant akevitt.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..