To fine Piemonteviner til høsten!

I dag ser vi på to fine Piemonteviner til høsten, begge ute i den litt vanskelige 2017-årgangen.
La Ca Nova er av de mest tradisjonsrike produsentene i Barbaresco og vinmarkene er på 14 hektar og eies av brødrene Rocca.
Produksjon ligger på ca. 50,000 flasker i året fordelt mellom tre cuvéer (en blend fra ulike vinmarker og to enkle cuvéer fra toppvinmarkene Montestefano og Montefico)

2017-årgangen bydde på en del problemer for vinbøndene i Piemonte, vinteren var uvanlig varm og tørr, i april kom det frost og hagl etter – katastrofalt siden vinplantene allerede hadde blomstret, etterfulgt av en sommer med tørke. Enkelte påstår at det er den verste årgangen værmessig på 50 år, og mange fikk halvert utbyttet sitt. Men, det betyr ikke at det ikke kom gode viner i det hele tatt.

La Ca’ Növa Barbera d’Alba 2017 er en ren Barbera fra  fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 13 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 14.5% alkohol.
Vinen har en fin og fruktig nese, rød frukt og mørke bær, lett krydder, jordsmonn og hint av fat. Den er saftig og frisk, godt preg av kirsebær og rød frukt, god syre, sitter godt. En frisk og fin Barbera, ypperlig til italiensk mat som pizza, pasta og diverse antipasti.
La Ca’ Nova Barbaresco 2017 er en ren Nebbiolo fra  fra ulike parseller og vinmarker i appellasjonen, den har blitt lagret på store østerrikske eikefat i 16 måneder og ytterlig 10 måneders flaskemodning før salg. 13.5% alkohol.
Deilig og innbydende nese med mørke bær, modne kirsebær, krydder, florale toner, hint av fat. Den er fruktig og fyldig med god syre, fine tanniner og en lang og konsentrert utgang. Også denne utrolig flott til både pris og årgang. Godt kjøp. 

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..