Ch. Les Crostes Cuvée Traditionnelle Rosé 2019

Ch. Les Crostes Cuvée Traditionnelle Rosé 2019 var ny for meg da jeg smakte den nye årgangen i sommer, man skal ikke kimse av en klassisk Provence!
Om produsenten. 
Selve Chateau les Crostes ble bygd i 1653 av le Comte de Ramatuelle, men ble brukt til olivenproduksjon frem til 1956. Det ligger ca. en 40-minutters kjøretur fra St. Tropez og 10 minutter fra middelalderbyen Lorgues.
Jean Didier gjorde eiendommen til en vinhus med tilhørende vinmarker i 1986. Vinkjelleren ble konstruert i 1990 og i 1998 blir den tyske familien Lademacher de nye eierne av Chateau les Crostes.
Siden har vinhuset tilhørt samme familie og mange viner har kommet til, det er i dag 2. generasjon som driver les Crostes.
Vinhuset har i dag 55 hektar vinmark, omgitt av 220 hektar skog. De har fortsatt noen olivenlunder, en romantisk dam og en stor hage. Dette gjør at det også er et yndet sted å komme på ferie, de leier nemlig ut deler av bygningen til gjester.
Om vinen.
Vinen er produsert på Rolle 5%, Cinsault 45% og Grenache 50%, 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter.
Vinen har en frisk og fruktig nese med røde bær, florale toner, hint av krydder. Den er fruktig også på smak, god syre, bløt og behagelig hele veien ut i en lang ettersmak. En smaksrik og fin rosè, flott til sjømat og lyst kjøtt, samt aperitiff.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..