Cristian Senez Brut Millesime 2000

Cristian Senez Brut Millesime 2000 kom i et begrenset opplag nå i vår, at det fortsatt finnes tilgjengelige flasker på polet skjønner ikke jeg, men det er vel ikke alt en skal skjønne.

Om produsenten.
Vinhuset ble etablert av Cristian og kona Josette i 1973, i et distrikt kalt Côte des Bar. Datteren Angélique vokste opp i vinmarkene og arvet interessen for vinmaking, hun og ektemannen fortsatte tradisjonen og utviklet vinene enda ett hakk. I dag er det de som prøver å overføre interessen til deres to døtre igjen, og historien som vinmakere går sin gang.
Vinhuset utmerker seg litt med at de er flinke til å holde igjen en del vin, slik at de hele tiden kan selge litt eldre årganger.
Vinhuset består av i dag av 21 hektar med Pinot Noir, Pinot Blanc, Pinot Meunier og Chardonnay og de har i over 30 år dyrket druene bærekraftig.

De har kastet seg på vinturisme med åpne armer og tilbyr ulike opplevelser for de som vil besøke de, fra enkle smakinger til årgangsmakinger, sablering og lunsj. De har til og med et hus til utleie midt i vinmarkene!

Om vinen.
Vinen er produsert på 75% Chardonnay og 25% Pinot Noir, den har 12% alkohol og 5.5 gram sukker per liter.

Vinen har en kompleks og lett utviklet nese, modne epler, brioche og hint av honning. Den er kompleks og fyldig på smak, godt balansert med god syre, deilig skum og fruktsødme. Ligger lenge i munnen. En meget fin 20 år gammel Champagne, prisen på 649,- er ikke til å tro!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..