Jean Leon 3055 Rosé

Spansk økologisk rosè? Jean Leon 3055 Rosé er alternativ hvis du søker etter det! Litt kul historie ligger også bak vinhuset, så tune in!

Jean Leon kom til New York og begynte som taxisjåfør, gjetter du lisensnummeret hans? 3055.
Han endte opp med å åpne Hollywoods mest luksuriøse restaurant La Scala og produsere vin, hvordan fikk han til det? Han jobbet hardt!
Han ble født i 1928, med navnet Ceferino, som ett av 9 barn i søskenflokken, først bodde de i Santander så i Barcelona. Når faren og den eldre broren blir drept under andre verdenskrig ble det tøffere å være den store familien, selv om alle jobbet og hjalp til. I 1947 fikk Ceferino nok og flyttet til Frankrike, uten å si noe til familien sin. Dette var under Francos tid, og han ble etter hvert innkalt til militærtjeneste, noe han nektet. Han bestemte seg for å søke lykken på andre siden av havet, og etter utallige forsøk kom han seg til New York.
Jobben som drosjesjåfør fikk han først da han fikk amerikansk statsborgerskap og skiftet navn til Justo Ramón León.
Som amerikaner ble han kalt inn til militærtjeneste nok en gang, denne gangen til Koreakrigen. Han flyttet derfor til Los Angeles og begynte å arbeide på restaurant. Han ble kjent med mange mennesker i både restaurant og filmbransje og skiftet etter hvert navn til Jean Leon, for å ha bedre sjanse til å lykkes i det tøffe miljøet.
Militæret skulle etter hvert finne han, og Jean Leon måtte flykte til Mexico i 1951, og kom ikke til USA igjen før i 1953. Da fikk han jobb på en av Frank Sinatras restauranter, og de to skulle finne tonen godt. I 1955 bestemmer de seg for å starte en restaurant sammen, men finner etter hvert ut at det er bedre for Jean Leon å starte La Scala alene i 1956. Men kontakten og den kjendistunge omgangskretsen gjorde at restauranten umiddelbart ble en suksess.
Han satset på italiensk mat og vin, på et tidspunkt hadde han 25.000 vinflasker i kjelleren og kjente navn som Marilyn Monroe og Marlon Brandy frekventerte restauranten. Leon ble faktisk kalt inn som vitne da Monroe døde, fordi han var en av de siste som hadde sett henne da han leverte spagetti på døren et par timer før hun døde…
Han reiser rundt i Italia og Spania på 60-tallet, og leter etter inspirasjon til både mat og vin. I Penedès finner han det perfekte stedet å produsere vin til restauranten sin selv, han kjøpte 151 hektar vinmark i 1962 og ansatte en ønolog og to av brødrene til å styre gården når han var borte.
De andre vinbøndene ble forferdet da Jean Leon plantet Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc og  Chardonnay i området, uhørt på denne tiden, Leons første årgang kom i 1969.
Han serverte vinene til folk i USA, og når blant annet hans gode venn Reagan serverte vinene hans under seiersmiddagen etter at han ble president i 1981 fikk også vinproduksjonen hans en eventyrlig suksess.
I 1994 fikk leon kreft, mange ville kjøpe det suksessfulle vinhuset hans, men han stolte kun på Torresfamilien til å ta over livsverket hans. Jean Leon døde i 1996, og Torres har holdt på løftet sitt om å lage personlige viner med Leons touch helt frem til i dag.

Rosèvinen er produsert på 100% Pinot Noir, økologisk, 12.5% alkohol.

Vinen har en aroma av mørke bær, hvit steinfrukt og lett krydder. Den er bløt med fin struktur, god syre, tørr og lang utgang. Fin matvin!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..