To fra Portugal

I dag ser vi på Quinta de Saes Encruzado 2018 og Quinta de Saes Tobias Tinto 2016, to viner fra Dão i Portugal.

Om produsenten.
Det er Álvaro Castro som står bak vinhuset, han begynte å lage vin så sent som i 1989 etter at kooperativene mistet grepet på regionen. Han har også en datter som har engasjert seg i firmaet, Maria lager nå viner sammen med faren. De har eiendommene Quinta de Sães på 14 hektar og Quinta da Pellada på 30 hektar.
Han er litt av en innovativ type og liker å forandre blandingene på vinene sine hvert år, han blender og lager viner etter årgang. Álvaro bruker mye tid i vinmarkene, og fokuset hans er på friske viner uten for mye alkohol.

Om vinene.
Quinta de Saes Tobias Tinto 2016 er produsert på Alfrocheiro Preto 30%, Jaen 20%, Touriga Nacional 30% og Tinta Roriz 20%, den har 13% alkohol. Vinen har en lett utviklet og rustikk nese, mørke og røde bær, noe jordsmonn og krydder. Den er tørr med god syre, fast og lang utgang. Mangler litt frukt, men er fin til mat. 

Quinta de Saes Encruzado 2018 er produsert på Encruzado 100%, den har 13% alkohol. Den er moden og krydret på nesen, lett florale toner, nøtter og hint av fat. Den er fruktig og moden også på smak, fin fedme og grei syre i en lang utgang. Rund og fin hvitvin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..