Skagerrak Gin + cocktails.

Annonselenker

Norske Skagerrak Gin var ny for meg da jeg smakte den i sommer, og den ble raskt en favoritt! Den kom vel på markedet i fjor sommer, så den er nok kjent for en del.
Hva er det som er så spesielt med denne gin`en?
-Vi har laget en gin med en nordisk signatur, noe vi følte manglet i dagens marked. Skagerrak Nordic Dry Gin representerer alt hva Norden har å by på av råvarer, en gin som skiller seg ut, forteller Lars Skjerve, kategorisjef i Arcus.
For å skape et spennende uttrykk på den nye Gin’en, har Arcus samarbeidet med noen av Nordens beste bartendere, blant annet Yunus Yildiz –mannen bak Himkok og nå Svanen i Oslo, Truls Thomsen – mannen bak boken «Gin, en bartenders guide» og populære Pjolter & Punsj i Stavanger, bartendere fra den kjente baren Duck and Cover i København, samt noen av Stockholms beste bartendere.

– Ved å inkludere bartendere, som både er gode på smak og som snakker med kundene i det daglige, har vi kommet frem til en veldig spennende resept, sier Morten Paulsen, produktutvikler i Arcus.
Skagerrak Nordic Dry Gin er en klassisk gin, med tydelig preg av einebær og anis, og en distinkt nordisk smaksprofil.
– Vi har prøvd å gjenskape følelsen av å gå langs kysten en kjølig sommerdag, fornemmelsen av lukten av sjø, og bær og blomster som vokser langs kysten. For å gjenskape dette har vi brukt destillater og botaniske elementer man ofte finner i Skagerrak-regionen, blant annet tang, det har vært en omfattende og grundig prosess. Vi har testet over 60 nordiske botaniske elementer, utallige resepter og destillater, forteller Paulsen.

-Et annet element vi har brukt, som er ganske unikt når det kommer til gin, er karve. Vi ønsket noen friske sitrustoner, og fant det da vi destillerte karven, fortsetter Paulsen. Resultat er en god og kompleks gin vi tror både tilfredsstiller de etablerte «gin-elskerne», men også de som muligens synes gin har en litt for markant smak, avslutter han.

De har jobbet med en rekke ulike konsepter, men landet på navnet «Skagerrak» da dette er felles for Sverige, Norge og Danmark. Skagerrak er betegnelsen på havområdet som skiller Danmark i sør, Norge i nord og Sverige i øst. Skagerrak-regionen er illustrert på flasken med 3 prikker som utgjør «Skagerrak-regionen». Den mørkeblå fargen symboliserer mystiske, uforutsigbare og uregjerlige Skagerrak.

Tidligere i sommer i år vant Skagerrak Nordic Dry Gin gull i kategoriene ”Contemporary” og ”Premium” i konkurransen The Gin Masters som arrangeres hvert år av det verdensledende bransjemagasinet The Spirit Business. Og nå i august ble den priset nok en gang av en internasjonal jury med ett gull, nemlig i den prestisjetunge International World Spirit Competition (IWSC).

Gin`en i seg selv har en flott nese med en tydelig norsk profil, her snakker vi krydder som karve, einebær og sitrus, hint av einer og sjø. Den er tørr og følger nesen på smak, godt balansert og den sitter godt og lenge. En kompleks og fin gin som er ypperlig både alene og i cocktails.

To cocktailforslag: 


(Glasset finner du her)

Gin just want to have fun:

  • 3 cl Skagerrak gin
  • 1 cl elderflower likør
  • 1 cl lime juice
  • 1 cl sirup
  • 1 bit agurk og noen blader mynte

Mos agurken og myntebladene i en shaker, hell over resten av ingrediensene samt is, rist og sil over i glass.


(Glasset finner du her)

Tasty G&T:

  • 4 cl Skagerrak gin
  • 2 cl elderflower likør
  • grapefrukt og blåbær

Hell alt over isbiter og topp med tonic.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..