3 Australiere.

…Hvorav en ny i basisutvalget! Vi ser på 3 viner fra Yalumba: nyheten Yalumba Y Series Tempranillo 2019, Yalumba Organic Chardonnay 2018 og

Om produsenten.

Britiske Samuel Smith visste ikke da, i 1849, at hans reise inn i det ukjente da han grunnla Yalumba – skulle ende opp med å bli en milepæl i australsk vinhistorie. Og at den uavhengige og familiedrevne gården, 200 år etterpå, fortsatt er å betrakte som en toneangivende aktør i hele vinverdenen.
Nærmere 200 år etterpå er det fortsatt kombinasjon av innovasjon og tradisjon som danner grunnpillarene i virksomheten – og som kontinuerlig utfordrer grensene gjennom utforskning og eksperimentering, for å kunne vise det beste som terroiret i både Barossa Valley og Coonawarra har å by på. Håndverket/kunsten fra eget bøkkerverksted levere videre den dag i dag, og Yalumba er eneste vingård på den sørlige halvkule med et operativt bøkkerverksted på gården. I 1950 etablerte de sitt eget ikoniske ‘nursery’, hvor både forskning, eksperimentering og ivaretakelsen av de beste kloner/vinstokker har et sterkt fokus – og som hele australias vinindustri nyter godt av. Et annet viktig grunnpillar er ‘the art of letting go’ – la naturen gå sin gang gjennom sertifisert bærekraftig produksjon i vinmarkene, økologiske og veganvennlige metoder og utstrakt bruk av villgjær.
Om vinene. 
Y Series Tempranillo er produsert på 97% Tempranillo og 3% Malbec og har 14% alkohol.
Den har en fruktig nese med unge bær, blåbær, skogsbær, krydder, pepper og jordsmonn. Den er frisk med ung frukt på smak, tørr og strukturert med god syre, lang utgang. En fin og strukturert australier, gi den litt luft så får den vist frem sin beste side. Ypperlig til det meste av rødt kjøtt.
Organic Chardonnay er som navnet tilsier en økologisk Chardonnay, 13.5% alkohol og ikke noe sukker å snakke om. Den er fruktig og frisk på nesen, eple, noe tropisk, sitrus og hvit steinfrukt. Den er ganske fyldig og fruktig, god syre, godt balansert og en lang utgang. En pen australsk Chard. Flott til grillet sjømat.
Barossa Shiraz, 2017-årgang, er en ren Shiraz/Syrah med 14.5% alkohol. Den har innbydende mørk frukt, fint bærpreg, noe krydder, hint av eik. Den er fruktig og fyldig på smak, godt krydret, har en tørr og fint strukturert utgang, lang. Godt kjøp. Toppers til kraftigere grillmat med rødt kjøtt.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..