Aphros Phaunus Pet Nat

I går så vi på en deilig portugisisk pet nat, det skal vi gjøre i dag også! Her er Aphros Phaunus Pet Nat:

Om produsenten.

I den restaurerte 1600-talls familieeide Quinta do Casa do Paco, i hjertet av Minho, har Vasco Croft siden 2003 utviklet Aphros Wines til å bli en pioner innen biodynamikk i Portugal.

I dag består Aphros av fire individuelle Quintas, totalt 20 hektar, som alle ligger i Lima-dalen. Her finner druen loureiro sitt beste uttrykk i granittholdig jordsmonn. I 2015 stod en ny moderne kjeller klar, mens Phaunus-serien vinifieres i den historiske middelalderkjelleren, hvor vinen fottråkkes i lagares, og deretter vinifieres i gamle amforas fra Alentejo.
Alt arbeid forgår uten elektrisitet. I 2017 vendte Miguel Viseu tilbake etter ti år i utlandet, og jobber nå som vinmaker for Aphros. Miguel har arbeidet for personer som Sean O`Callegan i Toscana (Riecine/Tenuta de Carleone) og Paul Hobbs, Napa Valley, i tillegg til å ha høstet erfaring fra ytterpunkter som Burgund og Brasil.
På laget er også en av Portugals mest lovende unge vinprodusenter Tiago Sampaio med som konsulent og kreativ partner. Også ham med solid internasjonal erfaring. Vinene til Aphros kjennetegnes som mineralske, friske, transparente og terroir-drevne med lav alkohol.
Om vinen.
Vinen er produsert på Loureio 85% og Arinto 15%, den er lagd på Methode Ancestral og har 11% alkohol. Ikke tilsatt sukker eller gjær, ufiltrert.
Vinen har en aromatisk nese med epler, sitrus, florale toner, et fint mineralsk preg og noe gjær. Den er fruktig og smakfull, god syre og mousse, sitter godt og lenge i munnen med god karakter. Meget godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..