To «norskættede» viner.

Jeg har sett på et par av vinene deres før, og rosèvinen deres rives bort fra polet så fort den kommer… Vi ser på Cascina Allegria!

Folkene bak disse vinene er Trine og Endre, med røtter fra Tromsø og Bergen bestemte de seg for å si opp jobbene sine og flytte til til Italia og drive med agroturismo. Som tenkt så gjort! De er i dag vertskap for tre leiligheter og driver i tillegg som vinbønder! Gården ligger i Castelnuovo Calcea i Piemonte, nabobyen til den kjente byen Agliano Terme. Vingården ser utrolig fin ut, og jeg kunne gjerne tenke meg å ta en dag eller tre her…
De produserer 3 ulike viner, to ser vi på i dag!

De to vi ser på i dag er Cascina Allegria Festivo Barbera d’Asti og Cascina Alleggria Siesta Rosato (utsolgt årgang, kun 360 flasker).

Barberaen er en ren Barberavin, modnet 9 måneder på ståltank, 14.5% alkohol. Den har en fin nese med mørke bær, klassiske toner av jordsmonn, lett krydret. Den er Bløt og saftig på smak, god syre og krydderpreg, fin frukt og den sitter godt og balansert i munnen.

Rosatoen er også produsert kun på Barberadruer, den har 6.5 måneder på ståltank og har 13.5% alkohol. Den har et lett rustikk preg på nesen, fruktig med røde bær, jordsmonn, hint av urter. Den er bløt og rund med god syre, sitter godt med en tørr og fin utgang. Matvennlig! Denne bør komme i et større opplag!

Og du – gå inn på cascinaallegria.no hvis du ser etter et sted å bo på ditt neste Italiaopphold!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..