To flotte fra England!

England produserer så mye flott vin, det er sjelden jeg ikke blir imponert faktisk! Disse to er nye nå i september: Rathfinny Cuvée Classic og Rathfinny Blanc de Blancs 2016!

Om vinhuset.Rathfinny Wine Estate er ett ungt vinhus som ble etablert i 2010 av Sarah og Mark Driver. Vingården ligger nær Alfriston i Sussex og er ett ambisiøst vinhus som i tillegg til å produserende god vin, også vil fortelle en historie. Beliggenheten nær sjøen, klimaet og den kalkholdige jordenlegger forholdene til rette for engelsk musserende vin av høy kvalitet.  I 2012 ble de første stokkene satt, og i april 2018 så lanserte Rathfinny sin første musserende vin. 

Rathfinny Cuvee Classic er produsert på 57% Pinot Noir, 22% Chardonnay og 21% Pinot Meunier, den har ligget 24 måneder på bunnfall og har 12.5% alkohol.

Rathfinny Blanc de blancs er selvfølgelig en ren Chardonnay, den har ligget 36 måneder på bunnfall og har 12.5% alkohol.

Cuvee Classic har en frisk og fruktig nese, epler, sitrus og et elegant autolysepreg. Den er fruktig og rik på smak, komplekse toner, lang og god ettersmak. Godt kjøp.

Blanc de Blancs har komplekse toner av moden sitrus, sitrusskall, hvit steinfrukt og et mineralsk hint. Den er kompleks og frisk på smak, godt balansert og slank stil, lang utgang. Nok en flott britisk musserende vin!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..