Thailandsk nyhet!

I dag ser på vi på en thailandsk nyhet; GranMonte Spring Unwooded Chenin Blanc! Denne ligger i TU, tilleggsutvalget, den kan derfor være tilgjengelig i enkelte butikker, men man ser den ikke på nettbutikken. Ta kontakt med vinmonopolet for å spørre om den.

Om vinhuset.

Ikke er vinen bare fra det eksotiske Thailand, den er også fra en kvinnelig vinmaker! Jeg vurderte egentlig å besøke dette vinhuset fornyet par år siden, men det ble liksom glemt da man først oppdaget det glade liv ved bassengkanten, man angrer nå såklart..! Uansett, det er dyktige Nikki Lohitnavy som har valgt det uvanlige (i Thailand) yrket som vinmaker oppe i nasjonalparken Khao Yai.

Vinhuset ligger i Asoke Valley, ca. 160 km nord for Bangkok, 350 meter over havet, ca 16 hektar stort. De har mange forskjellige druer, inkludert Syrah, Cabernet Sauvignon, Chenin Blanc, Viognier, Semillon osv. Vinene er de mest prisbelønnede i Thailand, og de lager alt fra hvit-, rosé og rødvin til dessertvin.

Nikki visste tidlig at hun ville lage vin, allerede på skolen snakket hun om dette, til skolerådgiverens store frustrasjon. Thailand er da ikke en vinregion… Hun er i dag Thailands første og eneste kvinnelige vinmaker, og suksessfull sådan. Interessen fikk hun fra foreldrene som var vinentusiaster, og det var de som først kjøpte to hektar i nasjonalparken og begynte druedyrking som hobby. Hun studerte ønologi og vitikultur i Australia, men å dyrke druer i Thailand har hun funnet ut selv hvordan hun gjør, det står nemlig ikke noe om dette i tekstbøker om vin. Hun har kommet langt, men tenker seg fortsatt videre, det eksperimenteres over en lav sko inne i jungelen…

Om vinen.

Som navnet tilsier er det en Chenin Blanc som ikke har sett fat, den har ligget på ståltank på bunnfallet sitt og har 12% alkohol.

Vinen har en frisk og fruktig nese, aromatiske toner av gule og grønne frukter, sitrus og et hint av tropisk frukt. Den er fruktig med moden frukt, lett fedme, grei syre og en rund utgang. Fin til asiatiske salater, lyst kjøtt og fisk.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..