To fine fra Penfolds.

De aller fleste har hørt om Penfolds, og det med rette! De har produsert vin siden 1844 og har blitt kjent internasjonalt for sine deilige Australske viner! I dag ser vi på Penfolds Koonunga Hill Chardonnay (2019) og Penfolds Koonunga Hill Shiraz Cabernet Sauvignon (2018)

Penfolds har etter hvert blitt Australias ikon på vin, et resultat av innovasjon og dedikasjon. I starten produserte de viner med stil av portvin og sherry, dette var en tid hvor dette var en ekstremt populær vare både innenlands- og som eksportvare.
Det var legen Christopher Rawson Penfolds og konen Mary som startet vinhuset som en av Australias første etter å ha emigrert fra England.
De anla en 202 hektar stor gård hvorav kun en liten del var franske vinplanter, som lege trodde Christopher på vinens medisinvirkning og det var naturlig for han å kunne produsere litt «medisin».
Medisinen til Penfolds ble fort populær og vinen ble etterspurt.

I 1950-årene dreier produksjonen fra hetvin over til tørr vin og den legendariske vinmakeren Max Schubert skal ha mye av æren til den nye suksessen til Penfolds; han var mannen bak de legendariske Grange vinene!
Vinhuset forblir i familien til 1976, men suksessen har fortsatt!

Caberneten er produsert på Cabernet Sauvignon 33% og Shiraz 67% og er lagret 10 måneder på gamle fat.
Druene kommer fra South Australia og den har 14.5% alkohol.

Vinen har en kompleks aroma med lett krydret nese, røde og mørke bær, frisk med hint av sødme og godt integrert fat. Den er rund og balansert på smak, fyldig med modne mørke bær, god syre og en lang og tørr utgang.

Chardonnayen er en ren Chardonnay, den har vært lagret 4 måneder i franske og amerikanske eikefat og har 13.5% alkohol.

Vinen har en frisk nese med hvit steinfrukt, tropisk frukt, sitrus, hint av nøtter og vanilje. Tørr og frisk på smak, lett kremet med fine frukttoner og et saftig preg. Godt balansert vin!

To gode viner av bra kvalitet til en ekstremt god pris. De lagrer også godt, spesielt den røde kan lagres i 10 år uten problemer! Jeg har smakt eldre utgaver og det er imponerende når det kommer til denne prisen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..