Bergdolt Riesling Trocken 2019

Bergdolt Riesling Trocken 2019 kom på vinmonopolet i juli, og jeg syns det er utrolig godt med en riesling på kartong (hvis den er av god kvalitet såklart), riesling kan pares med så mye mat…
Om vinhuset.
Bergdolt har en lang historie og har vært familieeid i nærmere 250 år.  I dag er det Carolin Bergdolt, den første kvinnelige vinmakeren, som driver vingården og er den 9. generasjonen med vinmakere. Bergdolts filosofi baserer seg på økologiske prinsipper. Deres spesialitet er hvite druer – Riesling og Weissburgunder (Pinot Blanc) og siden slutten av 1980-tallet har Bergdolt produsert musserende viner. De er viden kjent for sine viner, og er selvfølgelig medlem av VDP. De er strenge på kvaliteten på vinene, og det er dette som gjør de til en utrolig interessant produsent i Pfalz.

Om vinen.
Den er spontanfermentert og druene kommer fra vinmarker som er klassifisert som «Gutswein», 11.5% alkohol, 13.5 gram sukker.

Vinen har en frisk og fruktig nese, epler, sitrus, et hint av urter og mineraler. Den er fruktig på smak med god syre, lett sødme og en fin utgang. Mange kan nok tenke litt over sukkerinnholdet, men hvis en spiser en del asiatisk mat så vil denne vinen passe perfekt… Også fin som terrassevin.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..