Parajes del Valle

Parajes del Valle kom på vinmonopolet i juli, den kommer fra regionen Jumilla i Spania og er super til høstens mat!

Om vinene.
Siden begynnelsen har den drivende kraften bak vinene til Parajes del Valle vært å lage gode økologiske viner og opprettholde tradisjonen med «Terraje» – utleie av vinmarker til bønder. En av nøkkelverdiene ligger i frukten som bøndene dyrker og menneskene bak Parajes del Valle så at glade bønder lager de beste druene. Derfor gir de 7% av produksjonen tilbake til bøndene som en bonus hvert år.

Magien bak disse vinene er ikke bare arbeidet gjort i vinmarkene, men også kjelleren. Den 28 år gamle vinmakeren Maria Jover har overført sitt moderne syn over på vinene til Parajes del Valle. Maria var født i Alicante, ikke langt fra Jumilla, og kjenner området godt. Med utdannelse som jordbruksingeniør, gartner og ønolog har Maria et godt utgangspunkt i å drive vinmarkene. Maria var blant de beste i sitt kull fra Universitetet og ble tildelt et stipend hos Bodega Vega Sicilia som kun tildeles de beste ønologstudentene fra Miguel Hernandez University. Vinmarkene til Parajes del Valle har en alder på mellom 20-80 år. En av fordelene med de gamle plantene er at de produserer høyere kvalitet og overlever de høye temperaturene i Jumilla. Parajes eier rundt 80 ha vinmark og Monastrell er hoveddruen. Monastrell tåler de høye temperaturene og produserer vin med lave alkohol og friske aromaer av røde bær. Det brukes ingen nytt fat, men kun betong ved lagring. Dette gjøres for å beholde de friske aromaene. Alle vinmarkene er «100% Organic» sertifisert. Om vinen. Vinen er en ren Monastrell, 13 % alkohol.

Lett krydret nese med mørke bær, krydder, urter og et hint av mineraler. Den er rund og fruktig på smak, godt krydret, fin struktur i utgangen. En god bib til de fleste kjøttretter i høst!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..