Tre flotte amerikanere til høstmaten.

Tre flotte amerikanere som er supre til høstmaten, det skal du få av meg i dag!

Sandhi kunne dere lese om i går, så det er bare å gå tilbake til den artikkelen for å lese mer om vinhuset om dere ønsker det. Jeg har også anmeldt en annen Chardonnay fra samme vinhus tidligere i år.
Sandhi Sta Rita Hills Chardonnay 2018 er produsert på Chardonnay fra Sta. Rita Hills, den har ligget 10 måneder på gamle fat og har 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter. Vinen er frisk og fruktig, preg av epler, sitrus, noe mineraler. Den er tørr men fruktig, godt konsentrert, fin syre, sitter godt og lenge. Utrolig fin Chardonnay! Nyt til litt kraftigere retter i høst, med lyst kjøtt, fisk og sjømat.

Chanin Santa Rita Hills Pinot Noir 2018 kom på basis i juli i fjor og har vel utelukkende høstet lovord siden…

Om produsenten.
Det er Gavin Chanin som står bak denne vinen, han startet egen vingård i 2007 i Lompoc California. Han eier ikke egen vinmark men leier vinmarker eller kjøper druer fra vingårder i Santa Barbara. Han begynte med 6 fat vin og en visjon om å lage mer friske og elegante viner enn trenden var på den tiden, folk trodde han var gal, men vinene han siden har produsert har stilnet kritikken. Til nå har han jobbet kun med pinot noir og Chardonnay, det ryktes dog at en syrah skal komme etter hvert.
Totalproduksjonen er 40.000 flasker i året og alle vinmarkene er økologiske eller bærekraftige.

Om vinen.
Den har ligget 14 måneder på fat hvorav 20% er nye. 13% alkohol.
Vinen har en deilig og innbydende aroma av røde og mørke bær, kirsebær, lertt preg av jordsmonn og et elegant whiff av fat. Den er fyldig med rik frukt, modne bær, god syre, integrerte taninner, lang og silkemyk ettersmak. En utrolig elegant og godt balansert pinot! Veldig deilig alene, men går også godt til fine retter med lyst kjøtt.

Rancho Alexander Russian River Pinot Noir kom på vinmonopolet i september i fjor, jeg er veldig svak for amerikansk Pinot Noir så jeg lot meg ikke be to ganger om å smake den nye årgangen av denne…

Jeg finner dessverre ikke så mye om produsenten på nett, litt uvanlig i 2019. Men av importøren får jeg opplyst at vinen kommer fra Dutton ranch i AVA Alexander River, med vinmarker datert tilbake til 1880. Alle vinmarkene er dyrket bærekraftig.
Vinen er produsert på 100% pinot noir, den er lagret 6 måneder på gamle franske fat og har 14.5% alkohol.

Vinen har en nese med røde og mørke bær, lett preg av bringebærsyltetøy, jordlige toner og hint av fat. Den er fruktig og fyldig på smak, fint bærpreg, saftig og en lang og tørr utgang. Fin til retter med lyst kjøtt, pasta, pizza og sopp. God pris!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..