Fire flotte fra Baden.

I dag skal vi se på 4 flotte viner fra Baden, hvorav 3 av dem er septembernyheter på vinmonopolet. Salwey Spätburgunder 2018 (kom i juli), Salwey Henkenberg Spätburgunder GG, Salwey Eichberg Grauburgunder GG og Salwey Eichberg Spätburgunder GG 2017. 

Om produsenten.
Weingut Salwey kommer fra Oberrotweil som ligger i hjertet av Kaiserstühl-regionen i Baden. Og det er Baden er kan titte litt ekstra på hvis en er interessert i rødvin fra Tyskland, her er klimaet og jordsmonnet veldig flott til å dyrke Pinot Noir. Og det er nettopp den druen Konrad Salwey har valgt å fokusere på, sammen med et par andre varianter. Det er et utrolig spennende jordsmonn her, med vulkansk grunn, da Kaiserstühl er en gammel vulkan.
Konrad er 3. generasjons vinmaker hos det familiedrevne vinhuset og har hatt full kontroll siden farens brå bortgang i 2011.
Han har jobbet for kjente produsenter i Burgund i mange år, så det er her han henter inspirasjon når han skal lage viner, han er uredd for å satse og prøve nye teknikker.
Boubaker ‘Sandi’ Bensadi er kjellermesteren hos Salwey, han har vært på laget i over 30 år og er en uvurderlig ressurs for Konrad.
I dag produserer de ca. 300.000 flasker vin i året, de har 25 hektar eiendom samt 26 hektar som de leier. De er også medlem av Verband der Deutschen Prädikatsweingüter (VDP).

Om vinene. 

Salwey Spätburgunder 2018 er en ren Pinot Noir, den har ligget 12 måneder på brukte fat før den er flasket uten filtrering. 13.5% alkohol. Den har en fin nese med mørke bær, florale toner, lett krydder og hint av fat. På smak er den saftig og bærpreget, god syre, lett krydder, fint strukturert utgang med godt integrert fat. Godt kjøp.

Salwey Henkenberg Spätburgunder GG er også en Pinot Noir, men fra en annen vinmark. Henkenberg er GG-klassifisert og har en ganske spesiell fortid, navnet kommer nemlig av at det var et sted hvor de hadde galger i middelalderen. Vinen ligger på fat med lokalt treverk i 12 måneder, 1/3 nye fat, og er flasket uten filtrering. 13.5% alkohol. Den har en innbydende nese med røde bær, kirsebær, lett krydder, urter og hint av fat. Den er rik på smak med konsentrert frukt, god syre og en flott struktur, lang og fin utgang. Mye Pinot for pengene!

Salwey Eichberg Grauburgunder GG er produsert på Pinot Gris fra GG-vinmarken Eichberg (direkte oversatt eikefjell da det tidligere var mye eik plantet her), den har ligget 24 måneder på lokale fat samt 6 måneder på stål før flasking. 13% alkohol. Den er fruktig og frisk på nesen med gul frukt, et elegant mineralsk touch og et lett fatpreg. Den er fruktig på smak, fyldig og strukturert, fin syre og en lang og konsentrert ettersmak. Utrolig flott Pinot Gris, et must hvis du er usikker på hva slags kvalitet denne druen kan frambringe.
Salwey Eichberg Spätburgunder GG 2017 er Pinot Noir fra «eikefjellet», den har ligget 12 måneder på ny eik og har 13% alkohol. Den er aromatisk og fruktig på nesen, røde og mørke bær, florale toner, lett krydder og integrert fat. Den er fyldig og fruktig, godt konsentrert med god syre, fine tanniner i en lang utgang. En meget flott Pinot fra Baden!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..