To fra Languedoc.

Languedoc-Roussillon har lenge hatt et «bulkvin-rykte» på seg, men nå begynner de endelig å komme etter. Vi hadde en flight med viner fra Languedoc under Concours Mondial de Bruxelles som imponerte hele panelet, det var faktisk en av flightene som fikk mest medaljer… Uansett, her er to å se på fra regionen: Altugnac Origines Les Turitelles og Altugnac Coté Pierre Lys Pinot Noir!

Vinene kommer fra et område som heter Haute Vallèe De l`aude, og er som navnet tilsier et høyt område for vindyrking. Det er et naturlig amfiteater mellom Carcassonne og Ardèche, rundt Limoux, og ligger i et klimatisk skille mellom Middelhavet og Atlanteren. Aude er navnet på elven i regionen. Regionen er ikke stor, de er få vinhus og et par kooperativer, det produseres ca. 60% hvitvin.

Altugnac Coté Pierre Lys Pinot Noir er en ren Pinot Noir, den har 13% alkohol. Den har en urtepreget nese med rød frukt, noe fat. Den er fruktig med fin syre, tørr og en lett struktur i en ganske lang utgang.

Altugnac Origines Les Turitelles er produsert på 70%, Cabernet Sauvignon 4%, Cabernet Franc 6%, Syrah 20%, 14% alkohol. Den har en fruktig nese, røde og mørke bær, lett urtepreg og et fint hint av jordsmonn. Den er fruktig og konsentrert på smak, god syre, tørre tanniner i en lang og saftig utgang. Meget godt kjøp!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..