Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018

Man må smake Jura i blant, for en klassisk og deilig vin! Vi avslutter måneden med nyheten Rijckaert Côtes du Jura Chardonnay 2018 som kan anbefales!

Domaine Rijckaert ble grunnlagt i 1998 av Jean Rijckaert, en belgier som slo seg ned i Burgund i 1990. Jean har en stor lidenskap for Jura og idag eier han 4 ha nær Macon i Burgund, og 5,5 ha i Jura, nær Arbois.
Siden 2013 har Jean overført mer og mer av ansvaret for vineriet til Florent Rouve, som idag viderefører lidenskapen. Det er begrensede avlinger og manuell innhøsting, dessuten sakte pressing over tid, naturlig gjær og lang lagring. Alle deres viner skal gjennomgå en naturlig og forsiktig vinifikasjon med det målet at hver vin skal ha et tydelig uttrykk av sitt terroir.

Vin fra Côtes du Jura, det vil si at den er fra de sørlige områdene i Jura, mot Burgund og Macôn. Jordsmonnet er fossilt og kalkholdig og vinrankene er mellom 15-30 år gamle. 100% Chardonnay, lagret 18 måneder på gamle eikefat, 13% alkohol.
Den har en innbydende nese med sitrus, florale toner, epler, hvit steinfrukt, hint av mineraler og fat. Den er fruktig med en fin fylde og syre på smak, sitter godt og lenge i munnen. En deilig og smakfull Jura nå, tåler også en del år i kjelleren.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..