Spy Valley Single Estate Gewurztraminer 2018

Spy Valley Single Estate Gewurztraminer 2018 var en vin jeg rasket med meg på mitt lokale vinmonopol da vi skulle ha indisk mat, det skulle vise seg å være en god match.

Om produsenten.
Spy Valley Wines holder til i Wairau Valley i Marlborough. De er oppkalt etter en nærliggende amerikansk satellitt overvåkningsstasjon (derfor navnet Spy Valley). De eier ca.150 hektar vinmark og har en årlig produksjon på rundt 2 millioner flasker. Wairau-dalen har et unikt mikroklima med mange solskinnsdager og kjølige netter. Jordsmonnet består av elveavsetninger med leire over grus. Selskapet drives fullt og helt etter bærekraftige prinsipper og er 100% sertifisert av «Sustainable Winegrowing New Zealand».

Om vinen.
Den er som navnet tilsier produsert på gewurztraminer, den har i underkant av 16 gram sukker per liter og 14.5 gram sukker.

Vinen har en spennende nese, lett preg av sukkertøy, moden pære, florale toner, urter og sitrus. Den følger nesen med god fruktighet, pen fylde, balanserende syre og lang ettersmak.
Personlig litt søt i seg selv for min del, selv om den er overraskende balansert, men til mat med mye krydder og chili sitter den knallgodt! Prøv den til indisk, thai eller andre spicy retter.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..