Drappier Clarevallis

Clarevallis er navnet på et kloster som Drappier hyller (og eier) i denne nye Champagnen, vi ser på Drappier Clarevallis!

Om produsenten.
Kjellerne til Drappier ble bygd av munker i 1152, så her er det dype røtter i sving… I 1808 ble vinhuset organisert som det Drappier vi kjenner i dag av François Drappier.
I 1930 bestemte etterkommeren Geoges Collot seg for å plante pinot noir på gården og i starten ble han ledd av og kalt «far pinot».
Folkene som lo av at han plantet pinotdruen på 70% av arealet på vingården sin, lo ikke så veldig lenge; en lang historie kort – nå er Drappier et verdenskjent merke innen champagne.
De var først ute med å produsere champagne helt uten svovel og var også tidlig ute med å plante gamle opprinnelige planter fra Champagne.
En liten funfact er at de er ett av få vinhus som bruker saignée metoden for å produsere sin rosèvin og de er stolte av å produsere vinen sin på mest mulig naturlig måte i forhold til sulfitter og null filtrering.

Om vinen. 
Den er produsert på økologiske druer: Chardonnay 10%, Pinot Noir 75% og Pinot Meunier 10%, har 12.5% alkohol og 4.2 gram restsukker.

Vinen har en åpen og fin nese, lette røde frukter og bær, sitrus, florale toner og et mineralsk hint. Den er fruktig og frisk med godt skum, en lett struktur og god syre, lang ettersmak. En god Champagne med preg av Pinot Noir, deilig nå men tåler noen år i kjelleren også.

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..