Dr. Loosen Estate Riesling 2019

Ernie, Dr. Loosen, kom med en nyhet på vinmonopolet i september, en stor nyhet…

Dr. Loosen Estate Riesling 2019 kom nemlig i magnumflaske!
Om produsenten.
Ernst Loosen tok over Weingut Dr. Loosen i Bernkastel fra sin far i 1988. Ernst, bedre kjent som «Ernie» , la arkeologstudiene bort og satset på vinen. Allerede året etter vant han Feinschmeckers pris for årets beste tørre riesling, og fikk med det en strålende start på sin karriere som vinprodusent. Eiendommen består blant annet av parseller i 6 av de beste og mest berømte vinmarkene i de stupbratte skråningene langs midtre del av Moselelven.
I disse fantastiske vinmarkene bestitter Dr. Loosen en stor del gamle, upodede rieslingstokker, som i det kjølige klimaet og mineralrike jordsmonnet av skifer og vulkanske bergarter gir opphav til en rekke strålende viner, fra de helt tørre til de edle, søte.
Dr. Loosen jobber med lav avkastning i vinmarkene, streng selektering av druene ved innhøstning, forsiktig bruk av utelukkende organisk gjødsel, spontangjæring og enkle, tradisjonelle metoder i kjelleren. Totalt teller eiendommen idag rundt 15 ha, og den har vært i familien Loosens eie i over 200 år.
Om vinen.
Dette er «husrieslingen» i magnumflaske, 8.5% alkohol og 47.3 gram sukker per liter. Server kald, perfekt til en sushisammenkomst eller ostekveld.
Vinen har en frisk og fruktig nese, godt preg av epler, moden hvit steinfrukt og florale toner. Den er fruktig på smak, følger nesen med modne epler, fin syre og et lett mineralsk preg i en ganske lang utgang. En sødmefylt men balansert Riesling, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..