4 flotte nyheter fra Schätzel.

Fire fine tyskere fra Rheinhessen i dag; Schätzel Riesling, Schätzel Riesling Kabinett, Schätzel Naturweiss og Schätzel Niersteiner Riesling. (Alle i 2018-årgang)

Om produsenten. 
Weingut Schätzel holder til i Nierstein i Rheinhessen i Tyskland. Familien har drevet med vindyrking langs Rhinen i 650 år. Målet har alltid vært å lage vin som tydelig viser herkomsten.
Schätzel har noen av de beste vinmarkene i Rheinhessen representert ved Pettenthal, Heiligenbaum og Oelberg.
Kai Schätzel – som er fra den nye generasjonen av vinmakere i Rheinhessen – har gått tilbake til den tradisjonelle måten å lage vin på. Han begynte med å legge om til biodynamiske metoder.
Hans vinmakingsfilosofi er lang hengetid og modning i vinmarkene, langsom spontan gjæring med villgjær og god tid til utfolde vinens karakter ”sur lie” på store, gamle 1000 liters fat.

Schätzel Riesling: Fin nese med epler, sitrus, hint av blomster og mineraler. Den er frisk og fruktig på smak, god syre, tørr og mineralsk utgang. Flott allrounder Riesling, godt kjøp.

Schätzel Riesling Kabinett: Vinen har et lekkert eplepreg på nesen, sødmefull frukt, sitrus og florale toner. Den er fruktig og fin på smak, balansert sødme og fin syre, lang ettersmak. En harmonisk og balansert Kabinett, godt kjøp.

 Schätzel Naturweiss (Silvaner 33%, Riesling 34%, Weissburgunder 33%): Fin nese med gule frukter, sitrus, urter, hint av mineraler og florale toner. Den er tørr, fyldig med god syre, lette bittertoner i utgangen. En annerledes vin, noe naturvinpreget, spennende!

Schätzel Niersteiner Riesling: Lett kompleks og innbydende nese, eple, sitrus, florale toner, elegant mineralpreg. Den er frisk og fruktig på smak, godt balansert frukt og syre, lang, tørr og mineralsk utgang. Elegant og flott Riesling!

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..