To fra Alsace.

Jean Geiler Particulière Pinot Noir Réserve er en nyhet mens Geiler Riesling Terroirs d´Alluvions 2019 har vært på markedet litt lenger, jeg har smakt begge disse vinene fra Alsace!
Om vinhuset. 
Cave Jean Geiler ble etablert i 1926, det begynte da 36 druedyrkere kom i økonomiske problemer og bestemte seg for å samarbeide for å løse disse problemene, de kalte det Cave d’Ingersheim. Dette fordi mange av de var fra Ingersheim.
Det var en mager start, de klarte å produsere veldig lite og solgte det meste i bulk, de fikk råd til sin første lastebil i 1930.
Heldigvis gikk det fremover, i 1975 utvidet de kapasiteten og bygde nye bygninger. På 90-tallet utvidet de ytterligere for å kunne produsere Cremant, samt kjøpte toppmoderne presser. På 2000-tallet utvidet de enda mer med smakerom, museum, ny kjeller og ikke minst en maskin for å sette på skrukork i 2015.
I dag er de 175 druedyrkere som er samlet i vinhuset, de har ca. 390 hektar vinmark og produserer ca. 40 ulike viner. Fra bordvin til de aller beste Grand Crus.
Rieslingen er en enkeltvinmarksvin, 13% alkohol og 4 gram sukker per liter. Den har en aroma av gule frukter, epler, sitrus, florale toner og et mineralsk hint. Den er veldig smakfull og har god fylde, frukten er moden men balanseres av god syre, sitter godt! Smaksrik og fyldig riesling! Godt kjøp.
Pinot Noiren er i den klassiske vinlinjen til produsenten. Den har en litt rustikk stil, mørke bær, skogsbær, krydder og jordsmonn. Den er fruktig på smak, fine tanniner og god syre, noe bittertoner i utgangen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..