Backsberg Pinotage Rosé

Backsberg Pinotage Rosé er en ny og spennende vin på Vinmonopolet fra Sør-Afrika!
Om vinhuset.
Den kommer fra en av verdens totalt 3 sertifiserte karbonnøytrale vingårder, Backsberg, som også er etisk merket for alt det positive vingården gjør for å støtte lokalsamfunnet.
Historien til vinhuset begynte da grunnleggeren kom med båt til Cape Town fra Litauen, han startet som havnearbeider, ble siden slakter før han kjøpte en gård og ble bonde. Han hadde noen kyr, korn, frukt og etter hvert druer. Tidlig på 20-tallet ble vinen solgt i bulk, men utover 60-tallet begynte de å fokusere mer på vindelen av forretningene. Det hele var nå en familieforretning, og det er det også i dag. Det drives av Michael Back og sønnen Simon. Michael gjorde store omveltninger på vingården da han tok over etter faren, han fjernet alle «distraksjoner» som grisehold, fruktproduksjon osv. og satset alt på kvalitetsvin, han opprettet en nulltoleranse til kvalitet. De har 80 hektar med vinmark totalt.
Dette gjorde han nok lurt i, for i dag er vinhuset kjent for sine kvalitetsviner, som i tillegg til å ha høy kvalitet i seg selv – også er miljøvennlige. De operer med «kiss» prinsippet – «keep it simple stupid».
Om vinen.
Vinen ligger i vinhusets Premium range. Drua er Pinotage fra Wellington og Paarl, 12.5% alkohol og 5 gram sukker per liter. Vinen er også vegansk (det brukes bentonitt) og tappet på miljøsmart glassflaske.
Innbydende og fruktig nese med røde bær, jordbær, lett krydder, og florale toner. Den er fruktig med god syre på smak, tørr med god fylde og en fin ettersmak. En godt balansert og fin rosè, godt kjøp!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..