Fire fine nye fra Italia.

I dag ser vi på fire nye viner fra Toscana!

Slottet Castello di Gabbiano ble grunnlagt i 1480, det ligger i hjertet av Chianti Classico regionen. Vinhusets navn kommer av at under middelalderen ble slottet beskyttet av den gyldne ridderen, Cavaliere d’Oro.
I dag er vinmakeren Federico Cerelli, han har vært på laget siden 2011 og er kjent for sin respekt for tradisjonelle vinmakingsmetoder. De produserer alle de ulike Chiantvinene, men også viner fra Puglia og Sicilia.
I Norge er det kun Chiantivinene (pluss hvitvinen) som er på markedet:

Cavaliere d’Oro Gabbano Pinot Grigio delle Venezie: Fruktig og frisk nese, gule frukter, moden sitrus, hint av urter. Den er fruktig også på smak, følger nesen, har en grei syre, noe dropspreget men en fin og ukomplisert drikkevin.

Cavaliere d’Oro Gabbiano Chianti Classico 2016: Innbydende og lett nese med røde og mørke bær, florale toner og lett krydder. Den er fruktig og saftig, har god syre og sitter godt. Fin billig-chianti.

Cavaliere d’Oro Chianti Classico Riserva 2016: Vinen har en innbydende nese med røde og mørke bær, lett krydret, hint av fat. Den er fruktig og rund, godt fruktpreg, fin syre, ligger godt i munnen. Lettdrikkelig og hyggelig vin, godt kjøp.

Cavaliere d’Oro Bellezza Chianti Classico Gran Selezione 2015: Kompleks og innbydende nese, fruktig, røde og mørke bær, lett krydder, hint av fat. Den er fruktig med god fylde og fin syre, fine tanniner i en lang utgang. En lett strukturert og fin Chianti, tåler en del år i kjelleren. Godt kjøp.
Absolutt et vinhus å sjekke ut for Toscanafansen.

Produktene er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..