Dom. Maire & Fils Grand Héritage Côtes du Jura 2017

Nok en septembernyhet: Dom. Maire & Fils Grand Héritage Côtes du Jura 2017!

Om produsenten.
Historien til Domaine Maire går lang tilbake i tid –  de første druene ble dyrket tilbake i 1632 og gården fikk navn etter familien med samme navn. Generasjoner senere tok Henri Maire over på slutten av 1950-tallet og har fått mye av æren for fremgangen vin fra Jura har hatt i ettertid. Han var en karakter som ga oppmerksomhet til både Domaine Maire og hele Jura som område. Etter Henri tok over gården har de kjøpt opp vinmarker og er i dag den største produsenten i Jura.
Vinhuset holder til i Arbois og har 330 hektar med vinmark i det som er den viktigste appellasjonen i Jura. Her dyrker de druer hovedsakelig i vestvendte vinmarker mellom 250 og 450 meter over havet ved foten av Jurafjellene.
Vinmaker Jacques Hauller kommer fra Alsace og er en erfaren ønolog. Han har jobbet i flere områder i Frankrike, samt at han har noen år fra Napa Valley i California. Han har alltid hatt et ønske om å lage vin i Jura, som han mener har noe av det beste potensialet i hele Frankrike. Derfor var ikke vanskelig å overtale da han fikk muligheten av Domaine Maire, og 2018 ble hans første årgang.
Jacques kan boltre seg i ulike vinstiler og har et bra utvalg av både de lokale druesortene Poulsard, Trousseau og Savagnin, samt Pinot Noir og Chardonnay. De lager både musserende, hvite og røde stillviner, i tillegg til den lokale spesialiteten, Vin Jaune, som er Savagnin, lagret med et florlag.

Om vinen.
Druen er Savagnin, 70% av vinen lagres på ståltank med bunnfallet og 30% lagres i 12 måneder på gamle eikefat med florlag. Den har 13% alkohol og under 3 gram sukker per liter.

Vinen har en spennende og kompleks nese med lette lagringstoner, modne epler og sitrus, honningblomst og nøtter. Den er fyldig og fruktig, følger nesen med et mineralsk saltpreg, godt balansert og en lang utgang. En flott Jura!

Produktet er tilsendt

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..