Seriti Chenin Blanc 2020

Seriti Chenin Blanc er en av mine absolutt favoritter på pantbar flaske, nå er den ute i ny og fersk 2020 årgang.

Produsenten er Boutinot, en produsent som bein i flere land, men med en felles rød tråd. Nøye selektering av vingårder for å få høykvalitetsdruer, medarbeidere med høy kunnskap om den lokale vinmakingen og god markedsføring. I tillegg jobber de hardt for å få prisen ned så vinene skal være tilgjengelige for alle. Også er de miljøvennlige da! Både produksjonen og flaskene (PET med pant), et skikkelig kinderegg med andre ord.

Chenin Blancen kommer fra gamle bush vines på over 30 år, som vokser på sandrikt jordsmonn over granitt. (klassisk Cape-jordsmonn) Ingen vanning og svært lite jobb med plantene er nødvendig ettersom vinrankene er såpass gamle at de gir en naturlig redusert avkastning. Deler av vinen er fermentert med naturgjær og den har hatt en del tid på bunnfall.


Vinen har en aroma av moden og fersk gul frukt, eple, sitrus og hint av jordsmonn. Den er fyldig og frisk, god frukt med en balansert syre, sitter lenge i munnen. En overraskende spennende vin ift prisen, godt kjøp! Digg til det meste av lyst kjøtt, grønnsaker og sjømat. Prøv til fårikål!

Produktet er tilsendt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..